ХРОНІКА

24.07.2008

Велоспорт

Багатоденка «Тур де Франс». 16–й етап (157 км). 1. Дессель (Франція, «AG2R ла Мондіале») — 4.31,27. 2. Касар (Франція, «Франсе де Жо»). 3. Арройро (Іспанія, «Кайссе д’Епарньє») — час переможця. 4. Попович (Україна, «Сайленс–лотто») — +0,03... 67. Густов (Україна, СSС) — +20,57...

Загальний залік. 1. Шлек (Люксембург, CSC) — 68.30,16. 2. Коль (Австрія, «Геролштайнер») — +0,07. 3. Еванс (Австралія, «Сайленс–лотто») — +0,08... 23. Попович — +19,48... 49. Густов — +1.05,54.

Українець Ярослав Попович уперше на нинішній «Великій петлі» вирішив піти у відрив на гірському етапі, але програв фінішний спурт трьом конкурентам. Відтак уродженець Дрогобича піднявся на сьоме місце в гірській класифікації і на 23–тє — в загальній.

Теніс

Українка Катерина Бондаренко програла в першому ж матчі турніру серії WTA ІІ категорії в Лос–Анджелесі — китаянці Юань Мень (6:2, 6:7, 4:6). Не змогла подолати стартове коло турніру IV категорії в Словенії і Тетяна Перебийніс — представниця Харкова поступилася росіянці Олені Бовіній (3:6, 4:6).

Однак позавчора для українських любителів тенісу з’явилася й приємна новина: Міжнародна федерація тенісу включила Катерину Бондаренко до списку учасниць Олімпіади–2008 в одиночному розряді. Бондаренко–молодша була першою в «листі очікування» й зайняла місце травмованої голландки Міхаели Країчек. Таким чином, Україна в Пекіні матиме максимальне представництво і в одиночних, і в парних змаганнях — по чотири спортсмени (сестри Бондаренко, Коритцева, Перебийніс).

Футбол

Нападник «Шахтаря» Олексій Белік повернувся до свого клубу з оренди в німецькому «Бохумі». Донеччанин відмовився переходити до команди другої бундесліги — «Кайзерслаутерна». Цікавилося ним і київське «Динамо», але клуби не зійшлися в ціні. За словами Белікового агента, нині інтерес до його підопічного проявляє «Дніпро».

* * *

Київський «Арсенал» продовжив оренду форварда «Динамо» Володимира Лисенка. У боротьбі за місце в основному складі «біло–синіх» Лисенко поступається Мілевському, Бангурі, Ярмоленку й Кравцю. Тим часом з’ясувалося, що бразильський форвард «канонірів» Жоземар, який отримав травму в матчі з «Чорноморцем», вибув до кінця року.

* * *

У товариському матчі «Ліверпуля» з берлінською «Гертою» (0:0) Андрій Воронін провів за «червоних» повний матч. У другому таймі український форвард заробив пенальті, але реалізувати його не спромігся.

* * *

Ліга чемпіонів. 1–й кваліфікаційний раунд (повторні матчі). Результати вівторка: «Вентспілс» (Латвія) — «Ллейнеллі» (Уельс) — 4:0 (пер­ша гра — 0:1), «Ра­ботнічки» (Македонія) — «Інтер» (Азер­байджан) — 1:1 (0:0), «Ка­унас» (Литва) — «Санта–Ко­лома» (Ан­дорра) — 3:1 (4:1), «Шериф» (Молдова) — «Актобе» (Казахстан) — 4:0 (0:1), «Рунавік» (Фарери) — «Динамо» (Тб, Грузія) — 1:0 (0:3).

Баскетбол

У товариській зустрічі в Південному чоловіча збірна України переграла американську релігійну команду Sports Power — 80:72.

* * *

Український центровий Кирило Фесенко у контрольному матчі команди НБА «Юта джаз» проти збірної Ірану (82:57) за 13 хвилин на майданчику набрав 6 очок і зробив 3 передачі.

Гандбол

Відбулося жеребкування фінальної частини жіночого чемпіонату Європи, що проходитиме в Македонії 2—14 грудня. Збірна України змагатиметься у групі В у місті Охрід із командами Норвегії, Португалії й Іспанії. До наступного раунду із чотирьох квартетів виходять по три збірні.

Художня гімнастика

Головний тренер збірної України Ірина Дерюгіна опротестувала в Спортивному арбітражному суді в Лозанні (Швейцарія) свою дискваліфікацію на чотири роки. Нагадаємо: Міжнародна федерація гімнастики спочатку відлучила Дерюгіну від гімнастики на вісім років, а потім скоротила цей термін удвічі. Попри це, українка на слуханнях суду 28 липня прагнутиме повністю скасувати дискваліфікацію, аби мати змогу поїхати на Олімпіаду до Пекіна як офіційна особа.