ОЛІМПІАДА–2008

24.07.2008

Проводи українських спортсменів у Пекін

Уже цієї неділі, 27 липня, на столичному майдані Неза­лежності відбудуться офіційні проводи збірної України на Олімпійські ігри–2008. У спортивному шоу візьмуть участь майже всі наші атлети, за винятком тих, хто вже залишив Україну для акліматизації на Далекому Сході. Початок — о 20.00.

Допінг ловлять не весь?

Британська телерадіокомпанія Бі–Бі–Сі оприлюднила дані власного розслідування, згідно з яким Всесвітнє антидопінгове агентство (ВАДА) «виловлює» далеко не всі позитивні допінг–тести. Насамперед це стосується вживання модифікацій препарату еритропоетину — він стимулює появу в крові червоних тілець, які підвищують витривалість організму. Найбільше ЕПО застосовують велогонщики й легкоатлети.

Напередодні Олімпіади ці факти викликали занепокоєння спортивної громадськості. Проте Міжнародний олімпійський комітет не панікує, вважаючи, що ситуація перебуває під контролем.

Розпродаж останніх квитків

Завтра організатори Олімпіади випускають у продаж останні 820 тисяч квитків на пекінські змагання. Одній персоні можуть продати не більше двох перепусток. Усього ж випущено 6,8 млн. квитків, із них 75 відсотків реалізується в Китаї, решта — через НОКи країн–учасниць.

Господарі націлилися на 40 золотих

Китай уже давно оголосив, що має намір виграти неофіційний командний залік на Олімпійських іграх у себе вдома. Тепер же організатори спробували зробити прогноз на кількість медалей. Очікується, що 40 золотих нагород дозволять китайцям обійти решту збірних. Особливо господарі сподіваються на успіхи своїх атлетів у настільному тенісі, стрибках у воду, спортивній гімнастиці, жіночій важкій атлетиці, бадмінтоні та стрільбі.

Нагадаємо, що чотири роки тому в Афінах тріумфували аме­риканці (35+39+29), а представники Піднебесної стали другими з дуже незначним відставанням за кількістю «золота» (32+17+14).