Який секс без бензину?

19.07.2008

Зростання світових цін на пальне впливає й на вартість послуг, які, здавалося б, не мають нічого спільного з нафтопродуктами. Далебі, ціни на бензин завдали серйозних збитків організованій проституції штату Невада — єдиному у США, де будинки розпусти дозволені законом. Упродовж першого півріччя обсяги сексбізнесу в Неваді скоротилися на чверть у порівнянні з відповідним періодом минулого року.

Джеффрі Арнольд, президент Невадської асоціації власників борделів, повідомив, що раніше клієнтура місцевих «закладів культури та відпочинку» на 75 відсотків складалася з водіїв­далекобійників. А через подорожчання бензину й дизпалива (за останній рік ціни зросли на 67,5 відсотка) зменшуються обсяги автомобільних перевезень. Та й мешканці власне Невади вже не так охоче витрачають кревні гроші на поїздки до 28 легальних борделів, із яких 16 розташовані за межами міст.

Саме ці будинки розпусти вже збанкрутували або опинилися на межі банкрутства. Щоб якось вижити, борделі «Штату, що бореться» (неофіційна назва Невади) почали запроваджувати пільги та знижки для клієнтів, зокрема у вигляді купонів для покриття витрат на бензин.

До речі, бензин у США коштує близько долара за літр, тоді як в Україні, в перерахунку, — 1,35 долара.