На стадіоні — змагання з тяганини

19.07.2008
На стадіоні — змагання з тяганини

Наразі будівництво активніше ведеться навколо «Олімпійського», ніж на ньому. (Олександра ЗАДИРАКИ.)

Час до старту чемпіонату Європи з футболу 2012 року поступо­во спливає, а реконструкція його головної арени — столичного НСК «Олімпійський» — так і не почалася. Не вважати ж такою знімання крісел із трибун?

Ситуацію навколо стадіону наші посадовці різних рангів ускладнюють самі, зате потім є чим займатися, виправляючи власні ж помилки. Лише позавчора, схоже, остаточно розібралися з ТОВ «Юджин», яке будувало торговий центр «Троїцький» на площі перед стадіоном. Заступник голови Київської міськдержадміністрації Віталій Жу­равський повідомив, що Кабмін ратифікує договір про передачу бізнесменам замість землі перед «Олімпійським» ділянки на території Національного виставкового комплексу «Експоцентр України» — в оренду на 49 років. Причому будуватиме там «Юджин», крім усього іншого, й стадіон. Щоправда, незрозуміло, кому він належатиме.

Той же пан Жу­равський заявив, що Київська міська рада виділить із столичного бюджету на демонтаж «Троїцького» 27 мільйонів гривень. Залишки наземної час­тини «монстра» можна знести за 80—100 днів (підземний паркінг залишиться). Ко­мунальні чиновники сподіваються, що уряд, аби прискорити процес, дозволить провести демонтаж без оголошення тендеру на виконавця робіт.

Тим часом так і не зрозуміло, хто ж реконструюватиме «Олімпійський». Пред­ставник ФФУ Іван Фе­доренко повідомив, що цим займатиметься німецька фірма GMP. А от керманич спортивного відом­ства Юрій Павленко на брифінгу в Кабінеті Міністрів заявив, що генерального проектувальника й генерального підрядника реконструкції арени він назве після завершення переговорів і підписання контракту — орієнтовно 23 липня.

Не залишає спроб втримати право на ремонтні роботи й переможець першого кон­курсу — Archasia Design Group. Як відомо, міністерство відмовилося від послуг тайванської компанії, а та у свою чергу подала позов до суду.