Не за горами, а в горах

18.07.2008

Чи любите ви Карпати? Чи врубаєте приймач на повну, коли чуєте перші акорди улюбленої рок–композиції? Тоді вам пряма дорога до селища Славське, що в Сколівському районі Львівської області. 25–27 липня там буятиме Міжнародний рок–фестиваль «Славське рок–фест».

 

Чим розважитися?

Фест привабливий для активних людей віком від 5 до 105 в першу чергу своєю потужною музичною програмою, яка, на відміну від минулорічної, розгортатиметься на двох сценах. Денна сцена — в центрі селища, головна — на стадіоні.

25 липня

На денній сцені (від 14:00 до 18:45) виступатимуть: МАРТОВІ (Вінниця), Fake Elegance (Київ), ЧЕЧЕ (Червоноград—Черкаси) тощо.

На головній сцені (від 20:00 до 24:00) ви почуєте виступи гуртів: ФАЙНО (Львів), GIRI (Швеція), Віктора Морозова та гурту «Мертвий Півень» (Львів).

26 липня

На денній сцені (від 14:00 до 18:45) продемонструють свою творчість: SюR (Київ), «Інкунабула» (Львів), «Очеретяний кіт» (Вінниця), «Гапочка» (Київ).

На головній сцені (від 20:00 до 24:00) відриватимуться: Koniec swiata (Польща), La SKARNEMURTA (Італія), THE UKRAINIANS (Велика Британія).

27 липня

На денній сцені (від 14:00 до 18:45) співатимуть: Animalssession (Київ—Миколаїв), КОНТРАБАС (Полтава), Outstars (Одеса).

На головній сцені (від 19:00 до 23:00) закриватимуть програму: ПРОПАЛА ГРАМОТА (Кам’янець–Подільський), FARBEN LEHRE (Польща), 100 C (Чехія).

Окрема мова — про танці у звичайнісінькому сільському клубі, розташованому в центрі Славського. Під час фестивалю «у клюбі» будуть «дансі» від найпросунутіших резидентів диско–клубів Мілана, Манчестера тощо. Потанцювати під енергійні ритми європейських діджеїв відвідувачі рок–фесту зможуть від першої години ночі й до п’ятої ранку.

Власне, коли одна частина гостей фесту «віджигатиме» у клубі, кіноманам випаде нагода переглянути найкращі стрічки київського фестивалю «Відкрита ніч». До того ж, як розповів «УМ» речник фестивалю Андрій Трушковський, протягом усіх днів фестивалю у селищі Славське працюватимуть творчі майстерні, де бажаючі можуть навчитися виготовляти унікальні сувеніри власними руками. Окрім того, організатори планують спортивну програму: велотури, які проведуть місцеві інструктори, волейбольні турніри, різноманітні квести, пішохідні маршрути, кінні прогулянки.

Де зупинитися?

У місцевих готелях (від 100 гривень на добу), у приватних садибах (від 20 гривень за добу) або ж у наметі. Для тих, хто має власне туристичне спорядження, виділено ділянку наметовому містечку. Купивши реєстраційний браслет (25 гривень на три дні), гість отримує право розбити свій намет навколо стадіону та вздовж річки. Ті, у кого спорядження немає, можуть оселитися в облаштованих наметових кемпінгах. Узявши в оренду спальник та каремат, гість зможе ночувати у встановленому наметі за 15 гривень на добу — на території туристичних баз «СОКІЛ», «Острів Свободи».