Склеєні спогади

17.07.2008

Історія кохання Теда Говарда варта пера майстерного літератора або кінорежисера, але 82–річний британець вирішив написати книгу сам. Він збирається створити роман під назвою «Тиждень у Стентоні», зобразивши свої стосунки з дружиною, нині покійною. 18–річну дівчину на п’ять років старший Тед зустрів на сільському святі 19 липня 1948–го і закохався з першого погляду на все життя. Упродовж п’ятнадцяти останніх років удівець склеював тисячі шматочків романтичних листів, які колись написав своїй Моллі.

Як повідомляє сайт «Ананова», колись Говард довго працював на роботі, яка потребувала постійних відряджень. За цей час Тед надіслав коханій із різних країн Європи 98 листів, і жінка їх зберегла.

Однак у 1953 році Моллі Говард помітила, що чоловік, замість приділяти більше уваги їй, часто потайки перечитує власні епістолярні творіння. Тоді вона порвала послання на дрібні клаптики — загалом понад 2 тисячі фрагментів — і зашила в подушку.

Спершу містер Говард змирився, але згодом вирішив відновити свої шедеври, склеївши листи. І займався цим аж півтора десятиліття. Уже й Моллі давно померла, а він усе складав із «пазлів» романтичні записки їхньої молодості. «Я досі страшенно сумую за Моллі, але спогади допомагають мені з цим упоратися. Листи нагадали мені про наші найкращі часи», — зізнається дідусь–фермер. Його книжка буде заснована на сюжетах відновлених листів...