ХРОНІКА

17.07.2008

Хокей

У київського «Сокола» в дивізіоні «Захід» російської вищої ліги стало на одного суперника менше. У наступному сезоні воскресенський «Хімік» виступатиме в новоствореній Континентальній хокейній лізі, де замінить «Автомобіліста» зі Свердловська. Уральський клуб не зміг надати КХЛ необхідні фінансові гарантії.

Тим часом підопічні Олександра Сеуканда почали заняття на льодовій арені в Броварах. Наступного тижня, 24 і 25 липня, «Сокіл» там же проведе перші контрольні матчі міжсезоння — з білоруським «Вітебськом».

Легка атлетика

На столичному НСК «Олімпійський» відбулися змагання за третю путівку на Олімпійські ігри від України в багатобор­стві. У підсумку до Наталії Добринської й Людмили Блонської приєдналася Ганна Мельниченко, котра перемогла Людмилу Йосипенко — 6349 очок проти 6286.

Художня гімнастика

Призерками чемпіонату України в багатоборстві очікувано стали Ганна Безсонова, Наталія Годунко й Валерія Шурхал. Перші дві спортсменки представлятимуть Україну в індивідуальних змаганнях на Олімпіаді–2008. До того ж головний тренер нашої збірної Ірина Дерюгіна залишилася незадоволеною вправами у виконанні Годунко та нинішньою спортивною формою Наталі — вона часто втрачала предмети.

Теніс

На турнірі ІІІ категорії в Бад–Гаштайні (Австрія, ґрунт, призові — 175 тисяч доларів) українка Вікторія Кутузова в стартовому колі програла посіяній під першим номером Агнеш Саваї з Угорщини  — 4:6, 2:6.

Футбол

Контрольно–дисциплінарний комітет УЄФА і спортивний арбітражний суд у Лозанні задовольнили апеляцію португальського «Порту» на рішення позбавити цей клуб права участі в Лізі чемпіонів. Нагадаємо, УЄФА дискваліфікувала чемпіона Португалії за підкуп арбітрів у матчах національної першості сезону 2003/04 (у себе на батьківщині «дракони» відбулися лише грошовим штрафом). Але тепер «Порту» зможе виступити в Суперлізі.