Підпільна магістраль

Підпільна магістраль

Нещодавно співробітники міліції виявили несанкціоновану врізку в трубу магістрального нафтопроводу Кременчук—Херсон поблизу одного з дачних товариств, «приписаних» до міста Комсомольськ. Серед подібних злочинних «присмоктувань» згадане вирізняється передовсім поглибленою конспірацією. Адже за допомогою гумового шланга цей нафтовий «струмок» спрямували безпосередньо до одного з дачних будинків на території товариства, щоб уже звідти наповнювати цистерни без будь–яких підозр. Як з’ясувалося, цей будинок донедавна належав 63–річному дачнику, котрий продав його двом невідомим чоловікам. Останні ж і досі не перереєстрували нерухомість на нового власника…

Наказано грати за правилами

Наказано грати за правилами

    Warning: Invalid argument supplied for foreach() in /home/clients/umoloda/inc/templates/news2.inc on line 44

На тому, як важливо законодавчо врегулювати наразі хаотичний і значною мірою безконтрольний гральний бізнес в Україні, «УМ» наголошувала вже не раз. Однак на шляху до ухвалення відповідного закону постійно виникають перепони. Серед законопроектів, ініційованих депутатами Верховної Ради, досі не було жодного варіанту, який би влаштовував і суспільство, і державу, й підприємців, що займаються «азартним» бізнесом. Коли 9 червня «профільний» із цього питання орган виконавчої влади — Міністерство фінансів — виніс на обговорення проект Закону «Про азартні ігри в Україні», фахівці зітхнули з полегшенням. Пропозиції Мінфіну враховують більшість нагальних проблем грального бізнесу, при цьому забезпечуючи насамперед інтереси держави й суспільства.

Утім з огляду на те, як «працював» останнім часом парламент, який тепер і зовсім розійшовся на канікули, навіть за умови швидкого внесення урядового проекту на його розгляд найближчим часом сподіватися не варто. А тим часом найрізноманітніші за розмірами, прибутками і ступенем легалізації «азартні» заклади продовжують функціонувати. Тому Мінфін, не дочікуючись ухвалення розробленого цим відомством закону, взявся активно вдосконалювати наявну нормативну базу, яка регулює діяльність грального бізнесу.

Всі статті рубрики