НОВИНИ ПЛЮС

16.07.2008

Україна ставить вимоги флоту РФ

Російській стороні необхідно витримати визначену законодавством України процедуру організації святкування у Севастополі Дня Військово–морських сил Росії 27 липня. Про це повідомив керівник прес–служби Міністерства закордонних справ України Василь Кирилич. Відповідно до постанови Кабінету Міністрів, сторона, що планує провести святкування певної дати з залученням військовослужбовців і військової техніки на території України, має за три місяці надати українській стороні проект плану, який слід погодити з українською стороною. Крім того, заходи із залученням військової техніки мають проходити винятково в місцях базування Чорноморського флоту Росії, а не в населеному пункті. За словами Кирилича, якщо всіх вимог буде дотримано, українська сторона не проти такого свята, повідомляє «Інтерфакс–Україна».

Витрати «ЄЦ»

Партія «Єдиний центр» сплатила за показ на телеканалі «Перший національний» свого суботнього з’їзду 520 тисяч гривень. «Трансляція з’їзду відбувалася на комерційній основі. Фінансова складова контракту складається із двох частин: вартості показу політичних роликів та вартості розповсюдження сигналу, яке надає концерн РРТ», — розповів «Українській правді» перший віце–президент НТКУ Михайло Кобля.

Кіно українською

Київський апеляційний господарський суд зобов’язав суб’єктів кінематографічної діяльності для отримання прокатного посвідчення дублювати або субтитрувати всі іноземні фільми українською мовою. «За втручання Генеральної прокуратури України приведено у відповідність до рішення Конституційного Суду України від 20 грудня 2007 року положення про державне посвідчення на право розповсюдження і демонстрування іноземних фільмів», — йдеться у повідомленні Генеральної прокуратури.

Відставка голови ФПУ

Голова Федерації профспілок України Олександр Юркін подав у відставку. Він мотивував своє рішення тим, що не може змиритися з розгортанням «рейдерського» захоплення ФПУ.

Варто нагадати, що 8 липня співробітники ГУБОЗ України в місті Києві затримали заступника голови ФПУ на отриманні хабара в розмірі 50 тисяч доларів.