Пане Кернес, поверніться!

16.07.2008

«УМ» неодноразово повідомляла про те, що персоною скандально відомого посадовця з Харкова серйозно зацікавилося МВС. Причин, за словами міністра внутрішніх справ Юрія Луценка, вистачає: тут тобі і низка хуліганських дій Кернеса впродовж останніх двох років, і тема наркотрафіку у Харкові, до якого, за даними правоохоронців, причетне керівництво мерії. Геннадія Кернеса впродовж останнього місяця неодноразово викликали на допит у статусі свідка. Втім одіозний секретар міськради вочевидь вирішив не випробовувати долю й накивав п’ятами.

Про втечу пана Кернеса учора повідомив міністр Луценко. Принаймні він розцінює ці дії Кернеса як втечу, хоча не виключає, що той просто відпочиває. За словами глави МВС, Кернес перебуває на території Російської Федерації вже доволі тривалий час.

«Пан Кернес, який зробив кілька гучних заяв про те, як його не любить Луценко, в принципі правий — я його не люблю. Мені достатньо дружини, історії, спорту. Тому на нього моя любов не поширюється, — заявив міністр. — Але, крім епатажних заяв Кернеса і абсолютно хамських відмов прийти на законний виклик слідчого, тепер ми маємо справу з його втечею до міста–героя Москви. Щойно Кернес повернеться — закон буде «один для всіх». Він уже отримав три повістки, наступним буде попередження, а в разі неявки — примусовий привід для надання свідчень».

Керманич МВС не виключає, що секретар Харківської міськради може проігнорувати ці заклики. Тому, якщо втікач добровільно тривалий час не повертатиметься з Москви, МВС змушене буде звернутися з проханням про допомогу до правоохоронних органів Росії.

 

ДО РЕЧІ

Юрій Луценко заявляє, що не піде у відпустку, аби до відкриття чергової сесії парламенту завершити розслідування всіх резонансних справ, зокрема й щодо корупції високопосадовців. За його словами, діями міліції не задоволені чимало корумпованих можновладців на місцях і, зокрема у Харкові, що «викликає масовий потік захисників знедоленого наркомафіозного синдикату», а також чиновники, причетні до земельних афер у столиці та в Криму.