Її велика Величність

16.07.2008

Королева Вікторія, яка правила Британією понад 63 роки й дала своє ім’я цілій епосі, і досі залишається однією з улюблених постатей в Об’єднаному Королівстві. Не дивно, що виставка речей, які належали особисто великій монархині, викликала в Лондоні фурор. Особливо якщо врахувати таку пікантну деталь, що йдеться про спідню білизну...

Побачивши королівські панталони й сорочки, британці дещо сторопіли. Про те, що Її Величність Вікторія була жінкою з пишними формами, відомо давно. Але одна справа знати, й зовсім інша — бачити розміри королеви на власні очі. Як з’ясувалося, у похилому віці Вікторія мала талію об’ємом 125 см і носила білизну 58—60 розміру. Особисті речі Її Величності, на кожній з яких вишита монограма VR, зберігалися у дворецького королеви та його нащадків. Тепер білизну виставили на аукціон, який відбудеться 30 липня.

Уже відомі початкові ціни лотів: за панталони королеви організатори торгів просять тисячу доларів, а за нічну сорочку — 600. Звісно, досить скромна сума, як для таких раритетів, але не виключено, що на торгах вартість королівського спіднього зросте в десятки разів.