Даяна в короні

15.07.2008
Даяна в короні

Попри те, що ми пишаємося нашими найкрасивішими у світі дівчатами, представниця України знову не здобула корону всесвітнього конкурсу краси. Власне, 19–річна Елеонора Масалаб з Харкова, яка представляла на конкурсі «Міс Всесвіт» Україну, вчора не спромоглася повторити навіть минулорічний успіх Людмили Бікмулліної і ввійти бодай до п’ятнадцятки найкращих. Звання «Міс Всесвіт–2008» і дорогоцінна діадема вартістю 120 тисяч доларів поїхали до Венесуели разом із 22–річною Даяною Мендосою.

 

Падіння прогнозованої американки

Прикро, звісно. Але ж відомо, що на таких конкурсах визначальними для переможниці стають не лише зовнішні чи навіть інтелектуальні дані, а й політичні та інші «зовнішні» чинники. Хоча не справдився й прогноз «Міс Всесвіт–Україна» зразка 2006 року Інни Цимбалюк, яка пророкувала перемогу представниці Сполучених Штатів. Мовляв, конкурс належить американському мільярдеру Дональду Трампу, а дівчата зі США давно не перемагали, темношкірих давненько не відзначали («Міс США» Крістл Стюарт — мулатка), і було б показово, якби американка виграла у В’єтнамі...

Але сердешна американська красуня, хоч і увійшла до десятки півфіналісток, запам’яталася майже мільярду телеглядачів, які спостерігали за фінальним шоу в прямому ефірі, насамперед тим, що під час дефіле у вечірніх сукнях наступила на власний поділ і гепнулася на «п’яту точку». Звісно, дівчина з посмішкою підвелася, але настрій собі зіпсувала неабияк. «Міс США» чомусь у цьому конкурсі не щастить — минулорічна представниця Штатів також упала у фіналі.

Хоча якщо врахувати, що фінальне шоу «Міс Всесвіт» проходило у в’єтнамському курортному місті Ньячанг о 8–й ранку за місцевим часом (щоб глядачам у Північній Америці було зручно всістися перед телевізорами увечері), попадати могло б і більше «місок» (загалом змагалися 80 учасниць). Адже, як розповідає у своєму блозі на сайті «Таблоїд» Елеонора Масалаб, останніми днями дівчата з ранку до ночі були зайняті на репетиціях, тож ледве трималися на ногах від утоми. Останній «прогон» за участю преси і глядачів відбувся о 18–й годині напередодні фіналу. За словами української красуні, вартість квитків на цю репетицію доходила до 2 тисяч доларів.

Вердикт без Трампа

Ще раніше дівчата змагалися за перемогу в конкурсі у купальниках. Перемогла «Міс Мексика» Еліса Нахера, яка відтак автоматично увійшла до п’ятнадцятки, а згодом потрапила і в п’ятірку найкращих. До речі, топ–15 обрали на одному з попередніх шоу ще за кілька днів до фінального заходу, однак дівчатам, звісно, імена щасливиць не повідомили.

До складу журі цього разу входили знаменитий модельєр Роберто Каваллі та Дональд Трамп–молодший (тато–власник чомусь не приїхав).

Врахувавши результати конкурсів у купальниках та вечірніх сукнях, попередніх інтерв’ю і спілкування з конкурсантками, судді обрали п’ятьох, на їхню думку, найдостойніших. До фінул увійшли одразу три латиноамериканки — люблять цих гарячих дівчат на конкурсах краси. Потрапила у п’ятірку й 20–річна росіянка Віра Красова, яка, до речі, мешкала в одній кімнаті з українкою.

Окрім корони й слави, 57–ма за рахунком «Міс Всесвіт» Даяна Мендоса отримала право протягом року мешкати в квартирі у центрі Нью–Йорка, стипендію в розмірі 100 тисяч доларів (на дворічне навчання в кіноакадемії), послуги відомих будинків моди та салонів краси і, звісно, купу обов’язків. Насамперед — підтримувати на висоті почесне звання «Міс Всесвіт», активно займаючись благодійною діяльністю.

 

П’ЄДЕСТАЛ ПОШАНИ

«Міс Всесвіт» — Даяна Мендоса (Венесуела; 22 роки, зріст — 188 см, професійна модель агентства «Еліт», представниця штату Амазонас)

Перша віце–міс — Таліана Варгас (Колумбія)

Друга віце–міс — Маріанна Крус Гонсалес (Домініканська республіка)

Третя віце–міс — Віра Красова (Росія)

Четверта — Еліса Нахера (Мексика)

Також вийшли до десятки фіналісток: Зана Краснічі (Косово), Лаура Дундовіч (Австралія), Клаудіа Моро (Іспанія), Крістл Стюарт (США), Клаудіа Ферраріс (Італія)

Також вийшли до числа 15 фіналісток: Лам Туй Нгуєн (В’єтнам), Тансі Кутзее (Південна Африка), Хіроко Міма (Японія), Жасмін Даммак (Угорщина) та Еліска Букова (Чехія)

Звання «Міс Конгеніальність» дівчата одностайно віддали «Міс Сальвадор» Ребеці Морено.

 

ПРИКИД
Як одягла тебе твоя країна?

Окрім конкурсів у купальниках та вечірніх сукнях, учасниці «Міс Всесвіт» традиційно змагаються ще в одному виді програми: національних костюмах. Цього разу організатори вирішили змінити звичний хід подій і надали право обрати найцікавіше «регіональне» вбрання користувачам інтернету.

За результатами голосування, яке проходило на офіційному сайті конкурсу, приз за національний костюм отримала «Міс Таїланд» Гавінтра Пхотіджак. Вона була справді в оригінальному вбранні — коротких шароварах, топі й розкішній накидці з розшитої золотом парчі.

Цікаві й самобутні костюми мали також «Міс Венесуела», яка засліпила всіх великою кількістю помаранчевого пір’я і такого ж кольору патичком, увіткнутим у носа в стилі індіанців майя. Величне вбрання з великою кількістю золота й алюзіями на давні південноамериканські цивілізації обрали мексиканка, болівійка й представниця Еквадору; в індіанському стилі одяглися «міски» з Канади і Колумбії. Дехто з дівчат, як француженка та британка, у костюмах використали кольори національного прапора.

Були й відверто невдалі стилістичні рішення. Скажімо, «Міс Нідерланди» вбралася в біле напівпрозоре трико й натягнула на обличчя маску. А наша Елеонора Масалаб стала черговою жертвою дизайнерської «фантазії» Діани Дорожкіної: та нап’яла на дівчину неодмінний корсет зі шлейфом, розшитим маками. На голові в «Міс України» був пишний вінок із тих же маків. Як з’ясувалося, ця сукня мала символізувати боротьбу проти наркотиків...

  • Огидні і прекрасні

    У Нью–Йорку відбулася одна з найулюбленіших подій шоу–бізнесової тусовки — церемонія вручення премії MTV Video Music Awards, заснованої найпопулярнішим музичним телеканалом у світі. Уперше подію такого масштабу організували в Брукліні, і незважаючи на «непрестижний» статус цього району, дійство було справді вражаючим. >>

  • Ольга Куриленко: Мені ніколи не спадало на думку зірватися

    Цілком можливо, що за кілька років світ перестане асоціювати Ольгу Куриленко винятково з дівчиною Бонда: сьогодні вона задіяна у кількох проектах всесвітньо відомих режисерів, що дає їй надію вийти за рамки образу статичної красуні. Сміливо припускаю, що у майбутній біографії актриси буде глава, в якій описуватиметься, що змінити амплуа їй дозволила робота у фільмі дебютантки Міхаль Боганім «Земля забуття» (картина виходить на екрани кінотеатрів України 26 квітня): Ольга грає молоду жінку, яка не може забути про трагедію, що сталася в її житті під час вибуху на ЧАЕС. Актриса сама вийшла на проект маловідомої режисерки. «Від когось Ольга довідалася, що існує сценарій фільму про Чорнобиль, і зацікавилася ним, — розповідала в інтерв’ю «УМ» Міхаль. — Оскільки я знімала до цього документальне кіно, то мені не йшлося про те, щоб залучити до роботи над фільмом відомих акторів. Але коли зустрілася з Ольгою і поговорила з нею, то зрозуміла, що вона підходить на цю роль».

    Незважаючи на те, що українка працює з такими великими, як Деніел Крейг, Терренс Малік, Том Круз, їй вдається залишатися «земною». «Особливі прикмети» цієї знаменитості: скромність, виваженість, працьовитість. Хоча, можливо, у майбутньому ми дізнаємося про недитячі інтриги, завдяки яким, а не лише екзотичній красі, Куриленко пробиралася на вершини Голлівуду, проте в інтерв’ю «УМ» Оля постала саме такою. За її словами, вона не по­требує «зіркової свити»: у неї немає менеджера, асистента, водія, публіциста. «Свою кінокар’єру я будую сама. Для простої поради мені достатньо мого асистента», — стверджує Куриленко. >>

  • Ковток води

    Лікарі, які робили розтин тіла співачки Уїтні Х’юстон, виявили в її легенях воду. Така остання новина із закулісся раптової смерті американської зірки поп– та соулмузики. >>

  • Хай живе королева!

    Цьогорічна, 58–ма, церемонія вручення найвищих американських музичних нагород «Греммі», яка відбулася в Лос–Анджелесі у ніч із неділі на понеділок за київським часом, пройшла під знаком жалоби. Напередодні у своєму готельному номері була знайдена мертвою славетна співачка Уїтні Х’юстон, яка мала виступити на цій церемонії, тож вечір фактично перетворився на вшанування її пам’яті. Спершу організатори навіть думали взагалі скасувати захід, але родина Х’юстон попросила цього не робити. Проте в програму церемонії було внесено зміни. >>

  • Король переміг Цукерберга

    Цьогорічна, 83–тя, церемонія нагородження премією Американської кіноакадемії виявилася чи не найбільш передбачуваною з початку сторіччя. В усіх головних номінаціях «Оскар» отримали фаворити, та й решта переможців критиків не здивували. >>

  • Німецька ПОПелюшка

    Змагання, в тому числі й музичні, привабливі несподіванками. Цьогорічне «Євробачення» подарувало дуже симпатичний «сюрприз»: перемогу звичайної німецької дівчини, вчорашньої школярки, яка, не маючи змоги похвалитися вокальними даними чи особливим музичним талантом, підкорила Європу своєю щирістю і простотою. Німеччина стоїть на вухах і носить Лєну Майєр–Ландрут на руках, продюсер на хвилі цієї ейфорії пропонує відправити її на «Євробачення» й наступного року, а сама тріумфаторка зітхає: мовляв, усе це приємно, але коли ж їй тепер навчатися? >>