ТУСКла Юля

15.07.2008

Прем’єр–міністр Юлія Ти­мошенко вчора з’їздила до Поль­щі. По роботі: зустрітися зі своїм польським колегою Дональдом Туском, маршалком Сейму Броніславом Коморовським та президентом Польщі Лехом Качинським. Також у рамках одноденної робочої поїздки українська Прем’єрка взяла участь у першому засіданні Міжурядового україно–польського комітету з питань підготовки і проведення Євро–2012.

Як повідомляє прес–служба Тимошенко, під час зустрічі пані Юлії з прем’єр–міністром Туском у вузькому колі глави урядів обговорювали питання українсько–польських двосторонніх відносин. Переважну частину зустрічі приділили питанню якнайшвидшого вступу в дію і реалізації двосторон­ньої угоди про малий прикордонний рух. Прем’єр–міністр України попросила очільника уряду Польщі врахувати досвід Угорщини та Словаччини, між якими вже діє відповідна угода про 50–кілометрову прикордонну зону. За словами ЮВТ, питання українсько–польського прикордонного співробітництва планується розглянути на засіданні ради Європейського Союзу 22 липня.

Також Тимошенко висловила польському прем’єр–міністрові співчуття у зв’язку із загибеллю в автокатастрофі колишнього міністра закордонних справ Польщі, професора Броніслава Геремека, зазначивши, що «професор Геремек був великим другом України».