Полтавська битва

15.07.2008
Полтавська битва

Рішення функціонерів влаштувати матч за Суперкубок не в Одесі, як зазвичай, а на полтавському стадіоні «Ворскла» імені Олексія Бутовського спершу неабияк здивувало. Адже донедавна саме ця арена вважалася однією з «найпроблемніших». Упродовж кількох років тривали перманентні судові баталії за право нею володіти — збудовану ще в середині минулого століття споруду за радянських часів передали профспілкам, які тепер намагалися відновити свій статус. Зрештою стадіоном продовжує користуватися футбольний клуб «Ворскла», яким володіє олігарх Костянтин Жеваго.

Правова невизначеність із власником не сприяла поліпшенню стану арени. Контролюючі служби взагалі заборонили експлуатацію Східної трибуни й зажадали зміцнення її несучих кон­струкцій. Після виконання частини ремонтних робіт підтрибунні приміщення відкрили для тренувань легкоатлетів, але остаточного вердикту щодо цілковитої безпеки не було. Зателефонувавши позавчора керівникові територіального управління Держпромгірнагляду в Полтавській області Борису Галушку, власкор «УМ» дізнався, що фахівці мають намір усе остаточно перевірити і підписати відповідні документи... в понеділок, тобто за день до гри.

Керівники ж полтавського клубу наголошують, що перед «матчем року» вклали в ремонтно–відновлювальні роботи на стадіоні та прилеглій території 5,5 млн. гривень. Зроблено справді немало. Заасфальтували підступи й під’їзди до арени, більшу частину чаші пофарбували. Особливо «гламурною» виглядає «косметика» на вході для VIP–гостей. «Ахіллесовою п’ятою» стадіону залишалися жахливі «совкові» туалети, однак і їх нарешті «європеїзували». А найпомітнішою новинкою стало сучасне табло, на якому тепер можна переглядати відеоповтори. Газон стадіону, за оцінками фахівців, практично в ідеальному стані. До речі, саме його стан, як і «рівновіддаленість» полтавців від «Шахтаря» й «Динамо», стали головними аргументами вибору місця проведення матчу.

Із 24600 квитків майже половину викупили «Динамо» й «Шахтар» (7500 — донеччани, 4500 — кияни). За словами заступника начальника обласної міліції Віталія Хана, до обслуговування матчу буде залучено 1200 правоохоронців, із яких безпосередньо на стадіоні чергуватимуть 800.

Станом на ранок вчорашнього дня у касах продали лише найдешевші квитки (по 40 грн.), а перепустки за 80 грн. можна було придбати без зайвого ажіотажу.

Початок першої гри нового сезону — о 20.45, трансляція — на каналі «Інтер».