Почути та побачити «Кольорові сни»

10.07.2008
Почути та побачити «Кольорові сни»

На презентації лунали «Кольорові сни».

Перед виступом гурту, Ігор Пелих, відомий телеведучий та давній друг вокаліста «Мотор’ролли» Cєні Присяжного, про новий альбом сказав так: «Щоб грати український, правильний рок, не обов’язково плакати в мікрофон із хустинкою. Можна робити це справді по–чоловічому. Від цього музика не стане менш вишуканою та менш експресивною». Цим компліментом виступ Пелиха не закінчився. З’ясувалося, що Ігор новий альбом команди вже вивчив напам’ять. На день народження Пелиха Сєня Присяжний подзвонив йому о третій ночі і сказав: «Я тобі щось подарую. Це коштує, напевно, кілька десятків мільйонів доларів». Цим цінним подарунком виявився диск із матеріалами «Мотор’ролли». Тож Пелих та його діти вже вивчили всі пісні. І тому Ігор чесно попередив: якщо буде чутно, що хтось десь підспівує, в глибині залу, то щоб усі знали, що це він.

Це була перша презентація акустичної програми, до цього гурт ще не грав на публіку без дисторшну та важких гітар. Ідея зробити цю версію була навіяна спогадами Cєні Присяжного і бас–гітариста групи Ігоря Лисого, які ще на початку творчої кар’єри проводили вечори під акустичну гітару: співали пісні, відомі хіти. Як висловився Присяжний: «Це звучання фактично нагадує нас тих, малих».

Відігравши декілька пісень, музиканти зауважили, що кондиціонери слабо працюють, але усе одно своїх костюмів не зняли, бо без них їх перестануть впізнавати. І розповіли, що такі випадки не раз траплялися перед концертами, коли вони виходили з інструментами на сцену, в звичайних футболках, а їм казали щось на зразок: «Пацани, чекайте, зараз концерт «Мотор’ролли»

Альбом «Кольорові сни», як відзначив Присяжний, «це різноплановий матеріал, різні сни, які сняться одній людині». Диск вийшов у двох варіантах. Перший — традиційний, а другий — люксовий. У коробці з диском — буклет із текстом пісень та ілюстрацією на кожну з них. Спочатку було сім версій обкладинки, однак зупинилися на ідеї дизайнера Антона Булаха. Як і у своїх снах, кожен має побачити на обкладинці щось своє. Але насправді ця картинка — це зображення, яке використовують у психіатричних лікарнях при встановленні діагнозу. Також було зроблено сім–вісім версій пісні «Полум’я» та відзнято кліп, який уже стартував на телебаченні.

За період написання альбому група змінила три студії, водно­час відбулися зміни в житті музикантів: барабанщик одружився, а один із гітаристів устиг розлучитися.

Яна ЧІЖАНЬКОВА