Балога у «Центрі»

08.07.2008

Минулих вихідних у партії «Єдиний центр» відбулися останні обласні конференції, а в суботу в Києві пройде з’їзд — цю подію анонсують навіть рекламні ролики на центральних телеканалах, маючи на увазі, очевидно, також і участь у дострокових парламентських виборах.

«ЄЦисти» висунули делегатів на з’їзд і затвердили керівників осередків. Зокрема, Волинську обласну організацію очолив екс–«губернатор» Володимир Бондар, Дніпропетровську — начальник юридичного управління облдержадміністрації Володимир Юрченко (глава ОДА Віктор Бондар теж став членом партії), Закарпатську — перший заступник «губернатора», брат глави СП Іван Балога, Запорізьку — заступник «губернатора» Микола Фролов, осередок у Києві — заступник директора Національного інституту серцево–судинної хірургії ім. Амосова Вікторія Ліснича. Прес–служба «ЄЦ» повідомила, що відтак осередки партії сформовані у всіх регіонах України.

Попри позірні успіхи у нарощуванні структур, партія досі не запропонувала прізвище повноцінного лідера. Раніше голова «ЄЦ» Ігор Кріль називав серед політиків, достойних очолити партію, Арсенія Яценюка, Раїсу Богатирьову та Віктора Балогу. Тепер же в «ЄЦ» говорять про Балогу або про самого Кріля. Можливо, саме через цю невизначеність з лідером в «Єдиному центрі» готуються змінити регламент призначення голови партії. Газета «Коммєрсант–Україна», посилаючись на джерела в політраді «ЄЦ», повідомила, що лідера партії призначатиме не з’їзд, а політрада. Цікаво, що колись таким же шляхом пішла партія «Наша Україна», коли політраду партії Віктора Ющенка очолив Роман Безсмертний.