Мода в гостях у Родена

05.07.2008
Мода в гостях у Родена

Оригінальна сукня з «пружинами» від Жана–Поля Готьє. (Фото Рейтер.)

Цього тижня всі зіркові шанувальники мистецтва моди намагалися викроїти зі свого напруженого графіка бодай день, аби вирватися в Париж. Адже там проходило найбільше свято всіх модників — Тиждень високої моди. Звісно, речі, які пропонують нечисленні дизайнери, що мають право брати участь у показах «от кутюр», на прогулянку чи в офіс не вдягнеш. Але на те вона й висока мода, щоб нею переважно милуватися, а не використовувати з прикладною метою.

На показ Джона Гальяно для будинку «Крістіан Діор» у музей Родена зірки прийшли у вбранні від «Діор» (ідеться про актрис Лів Тайлер, Єву Мендес, легендарну Клаудіу Кардинале, топ–модель Клаудіу Шиффер, співачку Джанет Джексон). Гальяно, у якого вдягається перша леді Франції Карла Бруні, продемонстрував колекцію в класичному «діорівському» стилі зразка 1950–х років: пишні спідниці, осині талії, підкреслені широкими поясам, мініатюрні капелюшки.

Карл Лагерфельд також зробив для дому «Шанель» типову для цього бренду колекцію: сукні з довгими рукавами, прикрашені спереду оригінальними «трубочками», доповнювали короткі пальто–безрукавки. Джорджіо Армані, як завжди, відзначився елегантним вбранням і аксесуарами: моделі виходили на подіум у чорно–білих сукнях та костюмах, тримаючи в руках мініатюрні клатчі. Крістіан Лакруа також продемонстрував свій фірмовий стиль: неймовірні поєднання кольо­рів, текстур і стилів.

Не підвів прихильників свого таланту й «анфан террібль» високої моди Жан–Поль Готьє. У деяких оригінальних вбраннях із його колекції точно не ризикне з’явитися на люди жодна жінка, зате знавці сприйняли сукні й головні убори, оздоблені величезними «пружинними» елементами, «на ура».