За крок до класики

04.07.2008

Позавчора в перебіг подій на трав’яних кортах околиці Лондона нарешті втрутилася небесна канцелярія. Найбільше нервових клітин у чоловічих чвертьфіналах дощ забрав у ексцентричного росіянина Марата Сафіна. Матч проти іспанця Фелісіано Лопеса, якому Марат досі програв чотири поєдинки з п’яти, затримали на півтори години. Поступившись у першому геймі на власній подачі, Сафін почав ламати ракетки й вибивати м’ячі за межі корту, за що від арбітра отримував зауваження. За рахунку 2:5 на користь Лопеса знову задощило. Після поновлення гри через три години Лопес без проблем взяв перший сет (6:3), але на цьому його успіхи закінчилися. Наступні три партії у напруженій боротьбі виграв несіяний Сафін (7:5, 7:6, 6:3), котрий дістався вже півфіналу.

Його суперником там сьогодні буде Роже Федерер. Перший номер світового рейтингу у звичному для себе невимушеному стилі обіграв хорвата Маріо Анчича — 6:1, 7:5, 6:4. У цій грі глядачі не побачили жодної інтригуючої ситуації, окрім хіба що двох брейк–пойнтів на подачі Федерера в тре­тьому сеті. Півфінальної зустрічі Федерера з Сафіним фахівці чекають з особливим нетерпінням, називаючи росіянина найімовірнішим претендентом на усунення Федерера з лондонського трону.

Головна надія британців — Енді Мюррей — попри заяви на прес–конференціях про наміри обіграти Рафаеля Надаля, таки поступився іспанцеві у чвертьфіналі. Програв ганебно не стільки за рахунком, скільки за грою. Мюррей віддавав майже кожен другий м’яч на власній подачі, а на прийомі взагалі встановив антирекорд. У першому сеті шотландець виграв лише три розіграші на подачі іспанця, а в другому — два! Сім «власних» геймів Надаль виграв поспіль, причому під нуль. Так і не здобувши жодного брейк–пойнту, Мюррей викинув білий прапор — 3:6, 2:6, 4:6.

Суперником Надаля в другому півфіналі став переможець пари Шуттлер — Клеман. Позавчора ввечері німець із французом встигли завершити лише два сети своєї зустрічі. Мали догравати вчора ввечері, бо вдень за рахунку 6:3, 5:7, 7:6, 6:7, 1:2 пішов дощ.

 

А ТИМ ЧАСОМ...

Перша ракетка України, Олена Бондаренко, яка останнім часом грала з травмованим коліном, відважилася лягти під ніж хірургів — лікарі виявили в неї розрив меніска. Операцію провели в німецькому Люденшайді. На відновлення Олені знадобиться від трьох до п’яти тижнів. Попри це, українка сповнена бажання виступити на Олімпійських іграх, що стартують у Пекіні 8 серпня.