До сестринського фіналу

03.07.2008

Позавчора на Уїмблдоні визначилися півфіналістки жіночого одиночного розряду. Продовжила свій сенсаційний похід мініатюрна китаянка Джи Женг, котра вибила з турніру чешку Ніколь Вайдішову (18) — 6:2, 5:7, 6:1. 25–річна Женг стала першою в історії Уїмблдону володаркою «уайлд кард», котра пробилася до четвірки кращих. Її наступною суперницею сьогодні буде американка Серена Уїльямс (6), яка напередодні всього за 51 хвилину розібралася з полячкою Агнешкою Радванською (14) — 6:4, 6:0.

Зіграє в півфіналі й старша Уїльямс. Венус (7) змусила зачохлити ракетку кривдницю сербки Єлени Янкович (2) — Тамарін Танасугарн із Таїланду — 6:4, 6:3. Суперницею «чорної перлини» в наступному раунді стала Олена Дементьєва (5). Позавчора в російській дуелі вона переграла Надію Петрову (21) — 6:1, 6:7, 6:3. 26–річна Дементьєва вперше (!) вийшла до півфіналу за десять років виступів на відкритому чемпіонаті Великої Британії.

Учора після обіду почали з’ясовувати стосунки у чвертьфіналах і чоловіки. На центральному корті швейцарець Роже Федерер (1) обігрував несіяного хорвата Маріо Анчича, а на корті №1 росіянин Марат Сафін поступався іспанцеві Фелісіано Лопесу (31), доки над стадіоном не пішов дощ.

 

А ТИМ ЧАСОМ...

Киянка Марія Коритцева отримала від Міжнародної федерації тенісу (ITF) спеціальне запрошення для участі в Олімпійських іграх. 23–річна українка стала однією з шести володарок «уайлд кард» як постійний учасник матчів Кубка федерації у складі збірної України. Крім Коритцевої, на поїздку до Пекіна від України претендують Олена й Катерина Бондаренко, а також Тетяна Перебийніс. Остаточний склад учасниць олімпійського турніру визначиться наприкінці липня.