Оце так Бумеранг!

25.06.2008

Про здатність поштових голубів знаходити дорогу додому з величезних відстаней відомо всім. Але на вчинок, який здійснив англійський птах на ім’я Бумеранг, досі були здатні хіба що деякі коти і собаки. Цей унікальний голуб знайшов свого господаря через десять років після того, як востаннє його бачив!

Як розповідає британська газета «Теле­граф», у 1998 році любитель голубів Діно Рірдан із міста Скіптон на півночі Англії подарував свого трирічного улюбленця Бумеранга другу із графства Ланкашир. Незабаром друг помер, і після цього голуб зник. Куди він подівся, ніхто не знав. А кілька днів тому, ніби виправдовуючи своє ім’я, Бумеранг з’явився у дворі першого господаря. Хоча зараз Діно живе трохи віддалік того місця, де пташка народилася й виросла. «Я не міг повірити, що це він, — розповідає Рірдан. — Голуб ледве тримався на ногах і не мав сил навіть злетіти на голубник, але щойно мене побачив, пішов мені назустріч. Взявши його в руки, я подивився на кільце на лапці й одразу здогадався, що це — Бумеранг».

До речі, ще в трирічному віці цей голуб прославився тим, що зміг повернутися в рідний Скіптон із міста Алхерікас на півдні Іспанії, подолавши близько 2 тисяч кілометрів. Очевидно, така здатність до подвигів у Бумеранга від його батька. Той свого часу став відомий на всю Англію, коли втік від злодіїв, які пограбували голубник, і понад 100 км ішов додому «пішки» — зловмисники зв’язали йому крила.