ХРОНІКА

25.06.2008

Легка атлетика

Наступного року й чоловіча, й жіноча збірні України виступатимуть у Суперлізі командного чемпіонату Європи. За підсумками турніру Кубка Європи в першій лізі, що завершився в Стамбулі (Туреччина), наші чоловіки зайняли друге місце слідом за шведами, але також вибороли перепустку до еліти. Жінки ж стали другими, виступаючи серед восьми кращих команд Кубка Європи в Лейрії (Португалія) — українки поступилися лише росіянкам. Серед результатів відзначимо особистий рекорд Євгенії Снігур у забігу на 100 м із бар’єрами (12,81 сек.).

Футбол

Перегравши у відбірковому матчі чемпіонату Європи–2009 в Чернігові супер­ниць із Данії з рахунком 1:0 (Апанащенко, 28), жіноча збірна України вийшла в лідери п’ятої кваліфікаційної групи. Напряму до фінальної частини Євро потрапить лише переможець квінтету, другі команди гратимуть «плей–оф».

Турнірне становище після семи турів: Україна — 18 (6 матчів), Данія — 18, Шотландія — 7, Словаччина — 6, Португалія — 1.

Євро–2012

Міністерство у справах сім’ї, молоді та спорту ніяк не може провести переговори з переможцем конкурсу на реконструкцію НСК «Олімпійський» — компанією Аrсhasia Design Group. Бізнесмени з Тайваню відмовляються узгоджувати проект із вимогами до безпеки УЄФА, а також висловлюють неготовність дотримуватися термінів виконання проектів і фінансових домовленостей. Крім того, Аrсhasia не оформила ліцензійних документів в Україні, а без цього підписання навіть попередньої угоди з міністерством неможливе. Залишається тільки дивуватися, як така компанія змогла виграти конкурс на перебудову головної спортивної арени країни.