ХРОНІКА

21.06.2008

Теніс

На турнірі серії WTA в Гертогенбоші (Голландія) найсильніша українська тенісистка Олена Бондаренко зупинилася на стадії півфіналу. Позавчора ввечері Олена, яка мала восьмий номер «посіву», здолала у чвертьфіналі росіянку Анну Чакветадзе (2) — 6:2, 3:6, 6:2. Але в наступному поєдинку, що відбувся вже вчора вранці, наша лідерка поступилася Тамарін Танасугарн із Таїланду — 2:6, 4:6.

* * *

Вікторія Кутузова стала єдиною українкою з тих, що стартували у кваліфікації Уїмблдону і пробилися до основної сітки престижних змагань. Позавчора ввечері в матчі третього кола відбіркового турніру19річна одеситка перемогла німкеню Крістіну Барруа — 5:7, 6:2, 7:5.

Крім Кутузової, в жіночому одиночному розряді Уїмблдону стартують наші Олена Бондаренко (28й номер «посіву», у першому раунді вона зіграє з британкою Мелані Саут), її сестра Катерина (у разі успіху в першому колі на наступній стадії зустрінеться з Оленою), Тетяна Перебийніс, Марія Коритцева, Юлія Вакуленко й Ольга Савчук.

Футбол

На вчорашньому засіданні виконкому ФФУ новим тренером молодіжної збірної України знову призначили Павла Яковенка. Нагадаємо, він уже керував цією командою, але пішов із посади після конфлікту з президентом федерації Григорієм Суркісом. Тимчасовим тренером «молодіжки» був Володимир Мунтян.

Також ФФУ затвердила статус прем’єр­ліги й прийняла рішення щодо скорочення ліміту на легіонерів. У сезоні 2008/2009 допускається присутність на полі в українських командах вищого дивізіону семи іноземних гравців, у сезонах 2009/2010 і 2010/2011 — шести, 2011/2012 — п’яти. Крім іншого, вирішено, що в наступному чемпіонаті кожен клуб прем’єр­ліги матиме право залучати іноземного арбітра лише на одну гру впродовж одного кола.

* * *

За інформацією сайту Tribalfootball.com, іспанська «Барселона» погоджує умови особистого контракту з бразильським легіонером донецького «Шахтаря» Вілліаном. Але чемпіони України не поспішають продавати 19річного півзахисника, оцінюючи його вартість у 30 млн. євро.

* * *

За інформацією сайту Mercato365, київське «Динамо» віддало в оренду «Страсбургу» півзахисника Шаїра Бельгазуані. Півзахисник французької молодіжної збірної став динамівцем рік тому, але впродовж сезону не провів у головній команді жодного матчу (лише зіграв десять разів у дублі). Учора Бельгазуані повинен був пройти медичне тестування в «Страсбурзі» — клубі, який вилетів із ліги 1.

* * *

Олександр Косирін повернувся до «Чорноморця», уклавши з клубом дворічний контракт. Пішовши з Одеси майже три роки тому, він виступав у донецькому «Металурзі».

Шахи

Турнір ХІХ категорії «Аеро­світ­2008» (Форос). 11й тур. Іванчук (Україна) — Ельянов (Україна) — 1:0, Волокітін (Україна) — Алексєєв (Росія) — 1:0, Свідлер (Росія) — Ван Велі (Голландія), Карякін (Україна) — Карлсен (Норвегія), Яковенко (Росія) — Нісіпяну (Румунія) — нічиї, Онищук (США) — Широв (Іспанія) — 0:1.

Підсумкове становище: Карлсен — 8, Іванчук — 7, Ельянов, Карякін — 6, Яковенко, Волокітін, Широв — 5,5, Алексєєв, Свідлер, Нісіпяну — 5, Ван Велі — 4, Онищук — 3,5

Плавання

У Парижі завершився міжнародний турнір Open EDF de Natacion, який став черговим етапом підготовки спортсменів України до Олімпійських ігор. Позавчора українці завоювали три нагороди: Вадим Лепський виграв 200метровку комплексом, на дистанції 200 м вільним стилем Сергій Адвена став третім, а наш квартет (Юрій Єгошин, Олександр Ісаков, Денис Сизоненко і Олександр Цепух) фінішував на «срібній» позиції в чоловічій естафеті 4х100 м, показавши час 3:19.48. Перемогла на цій дистанції французька четвірка, час якої — 3:12.54 — став новим рекордом Європи.

У середу українці здобули в Парижі так само три нагороди: Адвена — «срібло» на 200метрівці батерфляєм, брасист Валерій Димо — «срібло» на 200 м та «бронзу» на 50метрівці.