Не країна, а бігова доріжка

21.06.2008

Сьогодні в Україні буде проведено Олімпійський день бігу, присвячений черговій річниці заснування Міжнародного олімпійського комітету (він постав 23 червня 1894 року). Україна «стартує» на два дні раніше, бо в суботу бігати зручніше, ніж у понеділок.

За задумом НОК і Міністерства сім’ї, молоді та спорту, побіжить уся країна. Олімпійський день бігу почнеться в Києві на Хрещатику об 11.00 і має зачепити кожне місто, кожен спортклуб, дитячі табори відпочинку тощо. У столичній програмі передбачені змагання серед різних вікових категорій та на різних дистанціях (від 500 м до 2 тисяч метрів), змагання спортсменів­інвалідів та святковий концерт. А окрасою легкоатлетичного свята на центральній вулиці Києва має стати змагання стрибунів із жердиною, в яких візьмуть участь як українські спортсмени (Корчмід, Мазурик, Юрченко, Ревенко, Горовий), так й іноземні (Павлов, Герасимов, Чистяков, Коласа, Клавієн, Фріз, Яначек та ін.). Цей турнір почнеться о 16й годині.

Олімпійський день бігу стане масовим загальноукраїнським заходом уже вдруге (бо тільки другий рік на це виділяються кошти із держбюджету). Минулорічні подібні забіги в Україні, як зазначають їх організатори, визнано одними з найкращих у світі за оцінками експертів Міжнародного олімпійського комітету. Тоді на дистанції вийшли майже 600 тисяч українців. У НОК сподіваються, що позитивна тенденція буде підтримана.

За словами президента НОК Сергія Бубки, всі охочі можуть приєднатися до акції зі своїми сім’ями, відчути справжні олімпійські цінності — добро, мир, благополуччя, долучитись до активного та збалансованого способу життя.

Анна БОГОРОДІЧЕНКО