СТОЛИЧНА АФІША

20.06.2008
ТЕАТР

П’ятниця, 20 червня

Театр ім. І.Франка

Іван Котляревський «Наталка Полтавка»

Театр ім. Лесі Українки

Надія Птушкіна «Різдвяні мрії»

«Олександр Вертинський. Бал Господній»,

сцена «Під дахом», 20.00

Молодий театр

Марія Ладо «Звичайна історія»

 

Субота, 21 червня

Театр ім. І.Франка

Іван Нечуй–Левицький «Кайдашева сім’я»

Театр ім. Лесі Українки

Альдо Ніколаї «Трохи ніжності»

[email protected] (Norway.Today),

сцена «Під дахом», 20.00

Національна опера

Вінченцо Белліні «Норма»

Молодий театр

Тетяна Іващенко

EMPTY TRASH (Спалюємо сміття)

Театр драми і комедії на Лівому березі

Джеймс Уоллер «Рожевий міст»

 

Неділя, 22 червня

Театр ім. І.Франка

Юрій Рибчинський «Едіт Піаф. Життя в кредит»

Театр ім. Лесі Українки

Надія Птушкіна «Пізанська вежа», Нова сцена, 18.00

Джон Кілті, Бернард Шоу

«Милий брехун»

Національна опера

Олександр Глазунов «Раймонда»

Молодий театр

Генрік Ібсен «Гедда Габлер»

Театр драми і комедії на Лівому березі

Джеймс Уоллер «Рожевий міст»

 

Початок вистав, крім зазначених окремо, о 19.00

 

КІНО

«Секс і місто» (США)

Режисер: Майкл Патрік КінгУ ролях: Сара Джесіка Паркер, Кім Кеттролл, Сінтія Ніксон, Крістін Девіс, Кріс Нот, Джейсон Люіс, Дженніфер Хадсон, Івен Хендлер, Уїллі Гарсон

Серіал «Секс і місто», що з успіхом демонструвався в 1998—2004 роках, ліг в основу нового фільму «Секс і місто». Точніше, новий фільм є продовженням знаменитого серіалу. Дійові особи — ті самі, місце дії — Нью–Йорк. Але героїні стали старшими, і вони намагаються облаштувати своє життя: якщо для Керрі Бредшоу щастя полягає в заміжжі з містером Бігом, то для Саманти найважливіше — зберегти свою свободу, навіть ціною втрати коханого молодого бой–френда. Міранда клеїтиме свою сім’ю, а Шарлотта шукатиме щастя в материнстві. Але коктейлі «Манхеттен», шопінг і розмови про секс ніхто не відміняв...

З нових акторів, що знялися у фільмі, можна виділити Дженніфер Хадсон, володарку «Оскара» за роль у мюзиклі «Дівчина мрії». У «Сексі і місті» актриса грає Луїзу, асистентку головної героїні Кері Бредшоу.

 

«Літній дощ» (Іспанія)

Режисер: Антоніо Бандерас У ролях: Альберто Амарілла, Марія Руїз,

Фелікс Гомез, Рауль Аревало,

Марта Ніто

Малага 1970–х років. 18–річний Мігеліто, піс­ля прочитання «Божест­венної комедії» Данте, розуміє, що й сам поет, хоча поки ще не написав жодного рядка. Разом із друзями він переживає перші випробування дорослішання. Молоді люди безтурботно насолоджуються бурхливим літом і протистоять важким ударам, що завдає їм життя. Мета у всіх одна — пошук свого місця в житті.

У стрічці продемонстровано всі труднощі дорослішання: конфлікт батьків та дітей, нескінченні бійки за «місце під сонцем» і перше кохання...

Ця сексуальна драма за романом знаменитого іспанського письменника Антоніо Солера отримала приз Label Europa Cinemas Берлінського кінофестивалю та була номінована на премію «Гойя» у категоріях «Кращий актор» і «Кращий сценарій».

 

ВИСТАВКИ

Олексій Малих. «Beautiful Карпати»

Чудернацький, трохи смішний, безумовно, ліричний світ очима сучасного митця, що багато мандрував країнами та континентами і сюди, у це далеке, забуте цивілізацією гірське село із зеленою назвою Буковець, привозив друзів із Голландії, Гватемали, Швеції, Венесуели, Португалії, і вже й сам почав бачити його іншими очима, — Beautiful Карпати! Галерея «Триптих», з 26 червня

 

Сергій Подерв’янський. Живопис, графіка.

Народний художник України, професор Сергій Подерв’янський любив малювати портрети і ню. «Персонажами його чоловічих портретів були переважно добре знайомі йому люди: художники, архітектори, актори, близькі друзі, студенти, яким він викладав у Національній Академії образотворчого мистецтва і архітектури», — пише куратор виставки, вдова художника, професор Людмила Міляєва. На жіночих портретах він малював колег, членів родини, інколи зов­сім не знайомих жінок, яких просто побачив на вулиці, в метро, в перукарні, в магазині... На виставці також представлені натюрморти і пейзажі художника.

Національний художній музей, з 20 червня

 

Наталя Колпакова. «Сни пубертатного періоду». Живопис.

«ANN Gallery», з 19 по 29 червня

 

ФЕСТИВАЛІ

Міжнародний етнічний фестиваль «Країна Мрій 2008»

 

21 червня

Фестиваль «Країна Мрій» розпочнеться з видобування живого вогню, який буде пронесено Купальською ходою на Співоче поле Києва, після чого розпочнуться купальські ігрища. Фестивальне містечко ряснітиме алеєю ремісників та умільців, міститиме дитячі робітні, улюблені глядачем кобзарські підмостки та козацькі розваги і силу–силенну інших цікавинок.

Виступатимуть Ніна Матвієнко та ансамбль давньої музики Костянтина Чечені, гурт «Самата» (Чернівці), ансамбль «Кросна», «Гуляйгород», ансамбль гармо­ністів м.Жашків (Черкащина), весільні музики с. Дмитрашківка (Він­ниччина), гурт автентичної музики «Буття», народознавчий гурт «Дерево», Родина Тафійчуків, кобзарі Володя Биков, Юрко Фединський, Ярема, Богдан Черевик, Тарас Силенно. Так званими хедлайнерами будуть «Царство Небесне» (Стаханов), «Ле Карпат» (Фран­ція), «АтмАсфера» (Київ) і «Кел» (Сербія).

 

22 червня

Гурт «ТаРута», «Зоряний Корсар», капела «Хорея Козацька», співачка Млада, колектив корінного співу із с.Нересниця (Закарпаття), гурт середньовічних білоруських співів «Стары Ольса» (Білорусь), кобзарі Ярослав Крисько, Михайло Коваль, Тарас Компаніченко, Микола Товкайло, Костянтин Черемський, «Назад Шляху Немає» разом із народним гуртом «Михайлове Чудо», «Караван Фамілія» (Угорщина), «Джипсі.ч» (Чехія), Олег Скрипка та оркестр Либідь.

На «Країні Мрій» буде декілька сцен — денна велика, сцена під стінами Лаври, сцена «зелена галявина», кобзарська сцена, сцена майстерня танців, літературна сцена, майданчик козацьких розваг і вечірня велика сцена. Буде також дитячий майданчик, алея майстрів, український книжковий ярмарок під опікою братів Капранових.

 

«Кока–Кола» в Україні оголосила змагання на найкращу вишиванку. У фестивальні дні, 21—22 червня, майданчиками «Країни Мрій» походжатиме фотограф у яскравому одязі від «Кока–Коли» і знімкуватиме відвідувачів в неповторних, мальовничих вишиванках. 22 червня відбудеться урочисте нагородження володарів трьох найдивовижніших вишиванок фотоапаратами.

 

Події відбуватимуться на Співочому полі, починаючи від музею Івана Гончара.