Казуїстика для трьох «–енків»

19.06.2008

Київський тервиборчком відмовився достроково припиняти повноваження депутатів міськради від Блоку Миколи Катеринчука. Нагадаємо, таке рішення у п’ятницю ухвалили конференції місцевих організацій, партій, що увійшли до блоку. Катеринчук намагається притягнути до відповідальності трьох своїх «депів», котрі, всупереч позиції блоку, увійшли до промерської більшості й забезпечили обрання Олеся Довгого секретарем Київради.

Позавчора ввечері на засіданні тервиборчкому 12 присутніх членів комісії висловилися за те, щоб залишити пп. Гавриленку, Тесленку і Ярошенку їхні мандати. Відмова позбавити названих осіб депутатства базується на тому, що до КМТВК не надійшло належне рішення від вищого керівного органу блоку — ради блоку, чого вимагає законодавство. Крім того, тервиборчком нібито мав отримати оригінал рішення міжпартійної конференції, а отримав лише витяг із відповідного протоколу. Отже, згідно з вівторковим рішенням тервиборчкому, всі «катеринчукісти» залишаються депутатами міськради.

«Я абсолютно спокійно прийняв таке рішення виборчої комісії, оскільки іншого варіанта навіть не припускав», — зазначив з цього приводу нардеп Микола Катеринчук. За його словами, «рішення ТВК притягнуте за вуха».

Лідер Європейської партії прогнозує «непростий і довготривалий» процес реєстрації наступних за списком депутатів від його блоку. «Але я стовідсотково впевнений, що ні Ярошенко, ні Гавриленко, ані Тесленко депутатами Київради в цьому скликанні не є і такими не будуть і надалі», — цитує Катеринчука його прес–служба.

Ірина БІЛЮК