Маккартні Узелкову не товариш

18.06.2008
Маккартні Узелкову не товариш

В’ячеслав Узелков швидко скрутив Шимчича у вузол. (Фото Олександра ЗАДИРАКИ.)

Зазвичай вечори професіонального боксу в столичному Палаці спорту, та ще й організовані компанією K2 East Promotions (фактично представництвом братів Кличків в Україні), проходять в умовах аншлагу. Минулої ж суботи на трибунах найбільшої критої арени України глядачів назбиралося трохи більше тисячі. Навіть почесних гостей і журналістів у VIP–секторах поблизу рингу виявилося більше. Щоправда, причиною цього став не низький рівень спортивної події, а ціла низка обставин, які й відібрали глядачів у боксерів. Насамперед, концерт Пола Маккартні. Легенди такого рівня в Україну приїздять нечасто, тож більшість надала перевагу музиці. По–друге, одночасно по телебаченню показували матч чемпіонату Європи з футболу, з чим також довелося рахуватися. Ну, й певна кількість потенційних уболівальників залишилася на диванах перед телевізорами через рясний дощ, тим паче що вечір боксу транслювався в прямому ефірі загальнонаціональним телеканалом.

Вісім боксерських поєдинків вийшли на будь–який смак і різної тривалості. Головна подія виявилася занадто короткою. 29–річний вінничанин В’ячеслав Узелков доволі легко відстояв свій титул інтерконтинентального чемпіона за версією WBA у ваговій категорії до 79,4 кг, подолавши німця словенського походження Деніса Шимчича.

На п’ятничному зважуванні 29–річний українець поводився розкуто й весело, тоді як непереможний Шимчич (19 виграних двобоїв) виглядав зосередженим. Однак у ринзі він не створив серйозної конкуренції Узелкову. Провівши в розвідці два раунди, у третьому В’ячеслав потужним ударом правою послав суперника в нокдаун. Той підвівся, проте чинити спротив надалі вже не міг. Тож рефері справедливо зупинив побиття, зафіксувавши перемогу вінницького боксера технічним нокаутом. Цей успіх став для Узелкова 19–м на професіональному рівні, що ще на крок наблизило українця до бою за звання чемпіона світу.

З інших подій вечора виділимо захист титулу чемпіона світу серед молоді за версією IBF у вазі до 72,6 кг Максимом Бурсаком. Українець у восьмому раунді технічним нокаутом переміг італійця Джованні Де Кароліса.

Цікаво було спостерігати за рейтинговим боєм між узбеком Шерзодбеком Алімджановим та українцем Михайлом Винниченком (вага до 66,7 кг). Підтекст дуелі полягав у тому, що компанія K2 East Promotions опікується азійським боксером, котрий і переміг за підсумком шести раундів. Наш співвітчизник після поразки висловив невдоволення «політикою»… оркестру на трибунах, який підтримував узбека.

У видовищному й агресивному протистоянні двох українських легковаговиків (до 55,9 кг) ще один представник К2 Мамед Ядгаров здолав Микиту Лукіна. У інших двобоях, також за очками, Ігор Бурсак переміг грузина Армена Азізяна (до 76,2), Костянтин Ровенський — ще одного представника Грузії Олександра Бенідзе (до 69,8 кг), Андрій Руденко — болгарина Івора Маринчева (понад 90,7 кг). А в останньому бою суперважковаговик Олександр Кабанов уже в другому раунді змусив капітулювати В’ячеслава Щербакова.