Попереду — Анджеліна

14.06.2008
Попереду — Анджеліна

Анджеліна Джолі і Бред Пітт у Канні. (Фото Рейтер.)

Анджеліна Джолі наступає на п’яти найбагатшим і найпопулярнішим «селебритіз» світу. Цього року «оскаронос­на» актриса, відома громадська діячка й багатодітна мати увійшла до трійки лідерів рейтингу «Найвпливовіші зна­менитості», який щорічно оприлюднює журнал «Форбс». Журнал складає рейтинг на основі підрахунку сум грошей, зароблених протягом року, згадок про особу в ЗМІ та запитів про неї в інтернет–пошуковиках.

За сукупністю всіх трьох факторів, як і минулого року, «Найвпливовішою знамени­тістю–2008» була визнана 54–річна телеведуча Опра Уїнфрі. За рік мільярдерка збільшила свої статки ще на 274 мільйони доларів, однак за цим показ­ником відстала від авторки книг про Гаррі Поттера Джоан Роулінг (та, випустивши остан­ню книгу «поттеріани», поклала до кишені ще 300 мільйонів доларів). Але до «п’єдесталу пошани» не дотягла й близько, адже за кількістю згадок у пресі й особливо пошуку її імені в інтернеті Роулінг поступилася й Опрі, й Анджеліні Джолі, якій саме ці показники забезпечили тверде третє місце. Вагітність зірки фільмів про Лару Крофт, прийомні діти, імовірне одруження з Бредом Піттом, гуманітарна діяльність як пос­ла доброї волі ООН і навіть акторська кар’єра цікавлять усіх.

Тож хоча за рік Енджі й заробила «смішну» суму — 14 мільйонів доларів, «бронзу» отримала цілком заслужено. Цього року Джолі має непогані шанси заробити зайвих 10—15 мільйонів (за чутками, саме стільки зірковій мамі обіцяють за публікацію ексклюзивних фото майбутніх близнят). Однак, очевидно, всі ці гроші Енджі пожертвує на благодійність.

Другу сходинку в рей­тингу «Форбс» посів гольфіст Тайгер Вудс, який заробив за рік 115 мільйонів доларів. Також до десятки най­впливовіших знаменитостей увійшли фут­боліст Девід Бекхем, актор Джонні Депп, група The Police і чоловік Джолі Бред Пітт. А лідер 2006 року Мадонна скотилася аж на 21–шу позицію.