НОВИНИ ПЛЮС

11.06.2008

Банкова не пускає «губернаторів» до Кабміну

Голови обласних державних адміністрацій сьогодні не прибудуть до Києва на заплановане засідання Кабміну, оскільки уряд не погоджував їхні відрядження з Президентом. Про це вчора заявив заступник голови секретаріату Президента Роман Безсмертний. Він ще раз звертає увагу на необхідність погодження усіх виїздів керівників областей за межі підпорядкованих їм територій, як цього вимагає указ Президента від 11 лютого.

БЮТ вимагатиме «розбору польотів» Семенюк

Фракція Блоку Тимошенко вимагатиме провести розслідування щодо причин відмови голови Фонду державного майна Валентини Семенюк–Самсоненко прозвітувати у парламенті про діяльність відомства. Як повідомив депутат від БЮТ Валерій Писаренко у коментарі УНІАН, фракція БЮТ направить відповідне звернення до Голови Верховної Ради Арсенія Яценюка.

Шуфрич хоче закріпити відмову від НАТО законодавчо

У Верховній Раді зареєстровано законопроект про державний нейтралітет України, внесений «регіоналом» Нестором Шуфричем. Проектом передбачено, що Україна є нейтральною державою, яка не бере участі у військових блоках, не розміщує на своїй території військових баз та інших об’єднань воюючих сторін, дотримується трьох неядерних принципів — не приймати, не виробляти і не набувати ядерної зброї.

Росія проти відзначення в Україні своєї поразки

Міністерство закордонних справ Росії висловлює подив і жаль у зв’язку з наміром керівництва України відсвяткувати у червні наступного року 350–річчя перемоги в Конотопській битві 1659 року військ під проводом гетьмана Івана Виговського над росіянами. «Деякі сили на Україні намагаються сьогодні вишукати у спільній, дійсно складній, місцями суперечливій російсько–українській історії події й персонажі, примітні лише тим, що вони якось були спрямовані проти Москви, проти Росії, проти росіян, — сказано в коментарі департаменту інформації та преси МЗС РФ. — В ім’я цього іноді піднімаються на щит імена і діяння, яких в інших умовах можна було б і посоромитися. Кривава битва через чергову зраду чергового гетьмана — з їх числа».