Тромби дружби й уклін гетьману

Тромби дружби й уклін гетьману

Робочий візит до Росії Президент Віктор Ющенко розпочав учора із Соловків. Моторошно звичний шлях для свідомих українців — починати «відкривати для себе Росію» із Соловецького — острова засланців. Саме тут похований останній кошовий гетьман Запорозької Січі Петро Калнишевський, земляк Ющенка, який понад два десятиліття гибів у ямі Соловецького монастиря.

Ситий голодного розуміє?

Ситий голодного розуміє?

Учора в Римі закінчила роботу триденна конференція під егідою ООН із продовольчої безпеки у світі. Країни–учасники оприлюднили свої пропозиції щодо боротьби з нестачею продовольства в різних країнах світу, передусім у найбідніших. Усі ці пропозиції зібрані в декларації, яка була прийнята вчора на закінчення саміту. Учасники конференції пообіцяли виділити приблизно три мільярди доларів на надання термінової продовольчої допомоги тим, хто її негайно потребує, а також у довготерміновій перспективі, фермерам та на розвиток досконаліших сільськогосподарських технологій. Зокрема, ООН уже найближчим часом поставить харчів на 1,2 млрд. доларів 75 мільйонам осіб у 60 країнах світу, які вже потерпають від голоду, повідомляє Бі–Бі–Сі.

П’ять годин «чорнобильської тривоги»

П’ять годин «чорнобильської тривоги»

На атомній електростанції Кршко у Словенії позавчора о 16.25 за місцевим часом сталася аварія — витік охолоджувальної рідини з труби внутрішнього контура єдиного реактора АЕС. Радіоактивне забруднення не потрапило в атмосферу, запевнило керівництво станції. Відразу після виникнення нештатної ситуації розпочалася процедура аварійного вимкнення реактора. Було встановлено, що з системи охолодження реактора, яка має бути герметичною, впродовж години витікало по 2,5 кубометра води.

НОВИНИ ПЛЮС

НОВИНИ ПЛЮС

    Warning: Invalid argument supplied for foreach() in /home/clients/umoloda/inc/templates/news2.inc on line 44

Всі статті рубрики