ХРОНІКА

06.06.2008

Футбол

У новому рейтингу ФІФА збірна України піднялася на один рядок і тепер перебуває на 31–й позиції. П’ятірка кращих не змінилася — Аргентина, Бразилія, Італія, Іспанія, Німеччина.

* * *

Нападник збірної України Євген Селезньов, який останні два роки провів у столичному «Арсеналі» на правах оренди, повертається до «Шахтаря». Таке рішення Селезньов прийняв після бесіди з президентом донеччан Рінатом Ахметовим. Форвард продовжив співпрацю з «Шахтарем» ще на п’ять років.

* * *

Одразу два клуби позбавлені права брати участь у Лізі чемпіонів 2008/09 років. Португальський «Порту» викрили у підкупі суддів національної першості в сезоні 2003/04 (тоді «драконів» очолював Жозе Моуріньйо). Національна федерація оштрафувала «Порту» на 150 тисяч євро, а УЄФА пішла далі й виключила володаря Кубка чемпіонів–2004 із наступної Суперліги. Замінити «Порту» має лісабонська «Бенфіка». Болгарський ЦСКА покарали за невиконання фінансових зобов’язань перед футболістами й кредиторами. Серед кандидатів на місце, звільнене софійським клубом, фігурує насамперед італійський «Мілан». При цьому і «Порту», і ЦСКА подали в УЄФА апеляції та сподіваються на «помилування».

* * *

Товариські матчі. Росія — Литва — 4:1, Іспанія — США — 1:0, Мексика — Аргентина — 1:4, Естонія — Фарери — 4:3.

Сучасне п’ятиборство

На чемпіонаті світу, що відбувся в Будапешті, чоловіча збірна України посіла друге місце в командних змаганнях, пропустивши вперед лише росіян.

Бокс

Наступним суперником вінничанина В’ячеслава Узелкова, інтерконтинентального чемпіона за версією WBA в напівважкій вазі (до 79,4 кг), буде словенець Деніс Шимчич. На даний момент обидва боксери не зазнали на професіональному ринзі жодної поразки. Бій відбудеться 14 червня в київському Палаці спорту.

Художня гімнастика

На чемпіонаті Європи, що сьогодні стартує в Турині, в одиночних змаганнях Україну представлятимуть Ганна Безсонова й Наталія Годунко. Разом зі спортсменками на турнір вирушила і їхній тренер Ірина Дерюгіна, дискваліфікована Міжнародною федерацією.

Олімпізм

Міжнародний Олімпійський комітет скоротив кількість міст–кандидатів на проведення літньої Олімпіади 2016 року з семи до чотирьох. Постраждалими виявилися Баку (Азербайджан), Доха (Катар), Прага (Чехія), а продовжили боротьбу Ріо–де–Жанейро (Бразилія), Мадрид (Іспанія), Чикаго (США), Токіо (Японія). Столицю Ігор–2016 МОК назве 2 жовтня 2009 року.