ХРОНІКА

04.06.2008

Стрільба з лука

Харків’янка Вікторія Коваль тріумфувала на етапі Кубка світу в Анталії (Туреччина), перегравши одну за одною трьох сильних кореянок. За свою перемогу українці довелося поборотися і з арбітрами, один із яких у фіналі помилково не зарахував постріл Вікторії. Але суддівська колегія виправила цю несправедливість.

Легка атлетика

Українка Наталія Беркут стала переможницею забігу на 10 км вулицями Джакарти — столиці Індонезії, показавши час 32 хв. 10 сек.

* * *

На міжнародному турнірі в Сарагосі (Іспанія) наш співвітчизник Юрій Кримаренко посів друге місце. Підкоривши, як і росіянин Шишаков, скромні 2,20 м, чемпіон світу–2005 поступився суперникові за більшою кількістю спроб.

Пляжний футбол

У столичному Гідропарку відбувся перший Гран–прі чемпіонату України. У фіналі групи А столичне «Плесо» переграло одеський «Маріон» — 3:2. У вирішальному матчі вісімки Б дебютант першості, клуб «БРР», у київському дербі сенсаційно здолав минулорічного чемпіона — «Нову еру» (2:0).

Крім того, «Нова ера» в поєдинку за Суперкубок СНД поступилася російській команді IBS із Санкт–Петербурга — 2:3.

Хокей

НХЛ. Кубок Стенлі. Фінал. «Детройт» — «Піттсбург» — 3:4 3ОТ (Хелм, 23; Дацюк, 47 (більш.); Рафальськи, 50 — Госса, 9; Халл, 15; Талбот, 60; Сікора, 110 (більш.); серія до чотирьох перемог — 3:2).

Футбол

Товариський матч. Фін­ляндія — Білорусь — 1:1 (Калліо, 90+4 — Шитов, 90+2).

* * *

Португалець Жозе Моуріньйо був офіційно оголошений новим головним тренером міланського «Інтеру». Нагадаємо, попередніми місцями роботи фахівця були «Челсі» й «Порту». В «Інтері» Моуріньйо зароблятиме 9 млн. євро за рік, угода розрахована на три роки.

Фігурне катання

Звітно–виборча конференція Української федерації фігурного катання на ковзанах, підбивши підсумки роботи за попереднє чотириріччя, обрала керівні органи на наступний період. Почесним президентом УФФК обрано міністра у справах сім’ї, молоді та спорту Юрія Павленка, а «звичайним» президентом залишилася лідерка Народно–демократичної партії Людмила Супрун. Першим віце–президентом став олімпійський чемпіон–1992 Віктор Петренко, віце–президентами — начальник відділу зимових видів спорту Мінмолодьспорту Даніель Амірханов, заступник гендиректора дніпропетровського «Південмашу» Віктор Кривенко та суддя Міжнародної спілки ковзанярів Владислав Пєтухов.

Шашки

Матч за світову корону між українкою Дариною Ткаченко й росіянкою Тамарою Тансиккужиною, який має відбутися в Дніпродзержинську 12–19 червня, опинився під загрозою зриву. Причина — Федерація шашок України не змогла знайти спонсора, аби забезпечити відповідний призовий фонд. Проте «спортивний» міністр Юрій Павленко запевнив, що протистояння відбудеться в будь–якому разі. Якщо ФШУ так і не віднайде призові, шукати їх доведеться нашому міністерству.

Визнання

Експертна комісія НОК України визнала кращим спортсменом травня миколаївського стрибуна на батуті Юрія Нікітіна, який удруге в кар’єрі виграв чемпіонат Європи. Кращим тренером названо наставника Нікітіна — Володимира Горжія.