Чорний десант

03.06.2008

Нещодавно парафіяни православної церкви у райцентрі Балта, що на Одещині, стали свідками того, що безпосередньо в будівлі храму ночують ченці УПЦ московського патріархату. А від «церковників» із подивом почули, що «ніде поки що відрядженим ченцям жити — от і ночують там, де церковне начальство поселило». Проте, як повідомив «УМ» Сергій Мартинюк, отаман Балтського міського осередку Українського козацтва, невдовзі під монастир переобладнають будівлю місцевого військового шпиталю. «Тоді й поселяться в кімнатах, що стануть келіями, не лише перших десятеро прибулих, а й ще близько 70 російських ченців, яких готуються відрядити на Одещину з Курської губернії», — стверджує пан Мартинюк.

«Ми хочемо жити на своїй землі без усіляких антиукраїнських пікетувань і наметових містечок, які нерідко благословляють в Одесі, Балті та інших містах московські архієреї, без «старшобратських» повчань», — заявляє отаман балтських козаків. За його словами, траплялися взагалі химерні факти, коли заїждже чернецтво та священики влаштовували повторні вінчання молодих пар чи заново перехрещували дітей.

«Ми звертаємось до правоохоронних структур із закликом не допускати протизаконного захоплення наших земель і церков іноземними архієреями та підпорядкованим їм чернецтвом», — зазначив пан Мартинюк.