ХОКЕЙНА МОЗАЇКА

03.06.2008

Жереб

Днями відбувся розподіл команд першого дивізіону чемпіонату світу–2009 по групах. Збірній України пощастило, адже в суперники по секстету В їй дісталися цілком «прохідні» команди Італії, Польщі, Великої Британії, Голландії й Румунії. Ця група гратиме 11–17 квітня наступного року в польському місті Торунь. Більш серйозний склад учасників зібрався в когорті А: Словенія, Казахстан, Японія, Литва, Хорватія, Австралія (змагатимуться у Вільнюсі).

Визначено також склад груп вищого дивізіону (цей турнір відбудеться у швейцарських містах Берн, Цюріх і Клотен із 24 квітня по 10 травня 2009 року).

Група А: Канада, Словаччина, Білорусь, Угорщина.

Група В: Росія, Швейцарія, Німеччина, Франція.

Група С: Швеція, США, Латвія, Австрія.

Група D: Фінляндія, Чехія, Норвегія, Данія.

Відділ кадрів

Київський «Сокіл» продовжує поповнювати свої ряди на сезон 2008/09. Клубові вдалося підписати новий контракт із воротарем збірної України Ігорем Карпенком. Також досягнуто усної угоди про продовження співробітництва з одним із кращих гравців команди — 38–річним Віталієм Литвиненком. Повернувся до «Сокола» центрфорвард Олег Шафаренко, який останніми роками виступав за білоруські клуби «Хімволокно», «Динамо» й «Керамін». У складі мінських команд 26–річний нападник ставав чемпіоном Білорусі.

Росія

У наступному сезоні склад учасників і формула проведення чемпіонату Росії у вищій лізі зміняться. Зокрема, команди будуть поділені не на два дивізіони, а на три. Кількість клубів також остаточно не оголошена, але буде їх не менше 29 і не більше 34. Київський «Сокіл» гратиме в зоні «Захід», де, за попередніми заявками, його суперниками будуть «Хімік», «Дмитров», «Бєлгород», «Крилья совєтов», «Титан», «Рязань», «Кристал» (Е), «Капітан» та «Липецьк». Спершу команди зіграють між собою в чотири кола (спарені тури вдома й на виїзді), а потім ще в два. Планується, що до «плей–оф» потраплять 24 клуби.

НХЛ

Кубок Стенлі. Фінал. «Піттсбург» — «Детройт» — 1:2 (Госса, 3 (більш.) — Лідстрем, 8; Гудлер, 43; серія до чотирьох перемог — 1:3).