Мінус один?

03.06.2008
Мінус один?

Боєць із Запорізької області Володимир Сидоренко не вважає себе переможеним. (Фото Рейтер.)

Останніми роками українські професіонали лише нарощували свою присутність серед чемпіонів світу за різними версіями. Нещодавно, після тріумфу Юрія Нужненка, кількість наших володарів світових титулів зросла до шести. Проте минулих вихідних цій приємній тенденції судилося обірватися.

У рамках вечора боксу в німецькому Дюссельдорфі Володимир Сидоренко з Енергодара проводив сьомий захист свого титулу за версією WBA у ваговій категорії до 53,42 кг, здобутого ще в лютому 2005 року. До суботи 31–річний українець на професіональному ринзі здобув 21 перемогу, в одному бою програв і два поєдинки звів унічию. Тепер же він вийшов на ринг проти панамця Ансельмо Морено.

Бій українського «Міні–Тайсона» проти молодшого — аж на дев’ять років — претендента вийшов доволі рівним. Початок був за латиноамериканцем, далі ж ініціативу взяв у свої руки українець. Та в підсумку всі троє суддів після 12 раундів віддали перевагу Морено — 116:113 і двічі 116:112. Цікаво, що WBA базується якраз на батьківщині нового чемпіона, у Панамі.

Представники Сидоренка назвали таке рішення несправедливим і упередженим, тож негайно подали протест на результат двобою. У приватній розмові з українською стороною навіть президент WBA Жилберто Мендоса висловив думку, що бій виграв Володимир. Українець вимагає анулювати рішення суддів і провести новий поєдинок. Очікується, що апеляцію розглянуть упродовж тижня.

Того ж вечора ще один наш співвітчизник, 28–річний інтерконтинентальний чемпіон WBA в суперважкій вазі Тарас Біденко відстояв свій титул у протистоянні з британцем Майклом Спроттом. Після четвертої трихвилинки Біденко боксував із розсіченою бровою, але за підсумками 10 раундів усі троє суддів нарахували його перевагу — 97:94, 97:93, 97:93.