НОВИНИ ПЛЮС

31.05.2008

Київські вибори

Окружний адміністративний суд Києва визнав належними заходи Міністерства внутрішніх справ із запобігання порушенням виборчого законодавства в день виборів мера Києва і міської ради. Таке рішення суд ухвалив позавчора, повідомляють «Українські новини». Суд вважає безпідставним обвинувачення, висунуті позивачем, кандидатом у мери Києва Віталієм Кличком, проти МВС із приводу нереагування на порушення виборчого законодавства на території виборчих дільниць (фотографування бюлетенів, винесення їх за межі дільниці, голосування за інших громадян). Із цим, за висновком суду, мають боротися члени ДВК, а співробітники міліції можуть зайти тільки на їх запрошення. Водночас суд відзначив, що співробітники МВС у день виборів зафіксували 142 правопорушення.

Оцінка діяльності уряду

55% українських громадян оцінюють роботу Кабінету Міністрів більш або менш негативно. Про це свідчать результати соціологічного дослідження, проведеного Київським міжнародним інститутом соціології 23–28 травня в усіх регіонах України (опитано 2033 респонденти, похибка вибірки не перевищує 3,5%). Позитивно роботу уряду Тимошенко оцінили 16%. Ще 10% вважають, що давати оцінку цьому Кабміну поки рано, а 15% із відповіддю на це запитання не визначилися.

Зінченка працевлаштували

Олександр Зінченко призначений керівником групи наукових консультантів і референтів Прем’єр–міністра України. Це визначено розпорядженням Кабінету Міністрів від 28 травня, текст якого оприлюднений на сайті Верховної Ради. Нагадаємо, Зінченко був у першій п’ятірці списку БЮТ на позачергових виборах до Київради, а в 2005 році очолював секретаріат Президента Ющенка.

Поєдинок між Гелетеєм і Шуфричем

Дуель на кулаках між начальником Управління державної охорони Валерієм Гелетеєя і народним депутатом від Партії регіонів Нестором Шуфричем учора не відбулася через участь Гелетая в засіданні РНБО. Шуфрич запропонував зустрітися сьогодні, в суботу, о 13.00 у залі Школи олімпійського резерву (вул. Комінтерну, 4).