Змагання катаклізмів

Змагання катаклізмів

На світ накинулися страшні сили природи. Наймасштабніша — тропічний шторм «Альма» та урагани в Латинській Америці. Швидкість ураганного вітру в Нікарагуа сягала 100 км на годину. Вчора із тих районів країни, які потрапили під удар стихії, було евакуйовано кількадесят тисяч людей. До повеней, спричинених штормом і зливами, готується і столиця — Маніла. Із районів, розташованих поблизу озера Холотлан, влада Нікарагуа готується евакуювати 10 тисяч мешканців, звітує агенція «Рейтер». Сьогодні тропічний шторм переміститься у сусідні Гватемалу та Мексику.

Архіви, написані кров’ю

Архіви, написані кров’ю

29 травня російськомовні сайти України зарясніли месиджами про те, що ФСБ Росії розсекретила документи НКВС про діяльність українських націоналістів і про їхні відносини з фашистами. Справді, того дня на сайті Міністерства закордонних справ РФ у рубриці «Архівна служба» з’явився текст «Діяльність ОУН–УПА». Він, як пояснювалося, «підготовлений на базі нових розсекречених документів Центрального архіву ФСБ Росії».

НАТО з «сонечком»

НАТО з «сонечком»

Учора в Києві стартувала громадянська кампанія за вступ України до Північноатлантичного Альянсу. Партія «Наша Україна» розгорне акцію по всій Україні. «Сьогодні ми починаємо роботу, яка має на меті поінформувати всіх наших співвітчизників про те, які переваги і достоїнства отримає Україна після вступу до НАТО, — розповів лідер «НУ» В’ячеслав Кириленко. — Ми приїдемо в кожну область, ми спілкуватимемося з мільйонами людей. Ми не зупинимося і дійдемо до кінця. Адже йдеться про долю нашої країни, її безпеку та процвітання».

Всі статті рубрики