Під звуки гімну «на майдані Конго»

31.05.2008

Сьогодні у столичному Гід­ропарку, на пляжі «Венеція», відбудеться урочисте відкриття шостого чемпіонату України з пляжного футболу. Цього року змагання у вищій лізі пройдуть у восьми містах — Києві, Кременчуці, Дніпропетровську, Запоріжжі, Харкові, Сева­сто­полі, Іллічівську та завершаться 31 серпня суперфіналом в Одесі. Як повідомили «УМ» у прес–службі Асоціації пляжного футболу України, на старт виходять 16 команд, що удвічі більше, ніж торік. Нагадаємо, що у 2007–му «золото» здобули «пляжники» київської команди «Нова ера».

Святкову атмосферу на піщаному стадіоні в Гідропарку сьогодні створюватимуть дівоча команда з чирлідингу та афроамериканські барабанщики. Гостем урочистої церемонії буде також відомий гурт «Танок на майдані Конго», який уперше виконає офіційний гімн чемпіонату.

Хлопці справді захоплюються пляжним футболом. «Гастролюючи по Франції, ми навіть зіграли товариський матч із французькими шанувальниками цієї гри й перемогли з рахунком у 6:0, — хвалиться учасник «ТНМК» Фоззі. — Цю пісню ми написали, бо футбол — це найкраще, що є в житті. Тож хочемо зняти ще й відео для гімну».

Асоціація пляжного футболу організовує також спеціальний проект «Діти — наше майбутнє». У його рамках 1 червня, тобто завтра, вихованці дитячо–юнацької футбольної школи «Сталь» зіграють з українськими зірками — гуртами «ТНМК», «Авіатор» та «Чотири королі», а АПФУ передасть дитячій школі матеріальну допомогу на суму 25 тисяч гривень.