НОВИНИ ПЛЮС

30.05.2008

Депкорпус

Центральна виборча комісія вчора ухвалила рішення про реєстрацію 11 нових народних депутатів замість тих, що склали повноваження як сумісники. Зокрема, ЦВК зареєструвала одного депутата від Партії регіонів (Олексія Федуна) й одного — від Блоку Литвина (Олега Поліщука). Інші дев’ятеро депутатів — Олександр Стешенко, Павло Унгурян, Володимир Пилипенко, Сергій Власенко, Володимир Лемза, Олександр Сочка, Віктор Павленко, Валерій Дубіль, Анатолій Ягоферов — представляють блок Юлії Тимошенко.

Почався суд над виборами

Окружний адміністративний суд Києва в четвер почав попередній розгляд справи за позовом Віталія Кличка, що скаржиться на бездіяльність МВС під час столичних виборів. Кличко стверджує, що в день голосування органи внутрішніх справ не працювали належним чином, і це могло вплинути на результати виборів.

Справу Портнова не реанімують

Заступник Генерального прокурора Віктор Кудрявцев, який три роки тому порушував справу проти БЮТівця Андрія Портнова за підозрою у погрозах вбивства співробітниці Держкомісії з цінних паперів і фондового ринку Оксані Сахнацькій, заперечує те, що цю справу можна поновити. «Ще тоді Генпрокуратура перевірила рішення суду, яким було скасовано нашу постанову про порушення справи, поговорили з Портновим і визнали: за заявою громадянки відсутній склад злочину», — цитує Кудрявцева прес–служба БЮТ. За словами заступника Генпрокурора, обвинувачення Портнову не пред’являлись. «Таким чином, неможливо говорити про наявну кримінальну справу щодо Андрія Портнова», — підсумовує Кудрявцев.

Нагадаємо, раніше джерела «УМ» в органах прокуратури припускали можливість відновлення цієї справи проти нардепа від БЮТ.

Закарпатці покинули НСНУ

Керівник фракції «НУНС» у Закарпатській облраді Іван Балога заявив про вихід із партії «Народний союз «Наша Україна» та склав повноваження голови обласного осередку. «Мені не по дорозі з такими як Луценко, Жванія і їм подібним, що нині працюють із Медведчуком та СДПУ(о), обманюють народ, відкрито паплюжать діяльність глави держави», — відзначив Балога. Прес–служба закарпатських «нашоукраїнців» відзначила, що з партії у повному складі вийшли всі члени ради, голови районних та міських партійних організацій, керівники і працівники виконкомів.

А на іншому кінці України з НСНУ вийшов радник обласного голови Арсена Авакова Олександр Протас.