НОВИНИ ПЛЮС

29.05.2008

Росія хоче затримати флот

У Міністерстві закордонних справ Росії висловлюють готовність платити вищу плату за перебування Чорноморського флоту РФ в Україні. «Якби на якомусь етапі ми сіли і стали обговорювати всі питання, і українська сторона стала б говорити, що її не влаштовує плата, давайте додавати, то, напевно, ці питання, як і інші, могли б бути розглянуті», — заявив посол з особливих доручень МЗС Росії Володимир Дорохін. Посол сказав, що мета Росії — продовжити перебування свого флоту в Криму.

У відповідь речник МЗС Василь Кирилич заявив, що Україна не розглядає питання щодо пролонгації строку перебування ЧФ РФ на своїй території після 28 травня 2017 року. «До вказаного строку ЧФ РФ має бути повністю виведений з території України», — сказав Кирилик УНІАН.

Яценюк не піде в «Єдиний центр»

Голова Верховної Ради Арсеній Яценюк спростував чутки про те, що він може очолити політичну партію «Єдиний центр». «Я не збираюся очолювати будь–який політичний проект. А якщо й доведеться колись очолити, то лише той, який створю особисто», — сказав Яценюк, перебуваючи в Одесі.

Київські вибори

Київська міська територіальна виборча комісія завершила підрахунок електронних даних про результати виборів до Київради, що відбулися 25 травня. Після опрацювання протоколів усіх 1026 виборчих дільниць встановлено, що Блок Леоніда Черновецького набрав 30,45%, повідомляє УНІАН. До Київради також пройшли Блок Юлії Тимошенко — 22,79%, Блок Віталія Кличка — 10,61%, Блок Литвина — 8,17% «Громадський актив Києва» — 5,95%, Партія регіонів — 3,95, Блок Катеринчука — 3,47%.