Рудьковський з Луценком не літав

29.05.2008

Учора екс–керманич Мінтрансу Микола Рудьковський з’явився до Печерського райсуду столиці у супроводі адвокатів, де мало відбутися перше слухання справи щодо його зловживань службовим становищем у часи урядової каденції. Нагадаємо, що прокуратура Києва ще два місяці тому передала цю справу на розгляд Феміди. Багатія–соціаліста обвинувачують у розтраті коштів в особливо великих розмірах під час приватного польоту з Києва до Парижа і назад за рахунок бюджету. Тоді з міністром літала визнана красуня Олександра Ніколаєнко.

Утім суд знову не відбувся. Місяць тому процес загальмували адвокати, які заявили відвід судді Івану Мосьондзу. Цього разу захворів інший суддя — Олександр Мельник, якому було передано на розгляд матеріали цієї резонансної справи. Тому розгляд перенесли на 4 червня. Сам Рудьковський уже не пересувається на інвалідному візку (як це було, коли його захист оскаржував арешт клієнта) і заявляє, що «є всі докази для того, щоб довести мою невинність». Щоправда, свою справу воліє не коментувати, щоб ніхто не розцінив це як тиск на суд. Він також не бачить паралелей між своєю справою і справою, у якій фігурує міністр внутрішніх справ Юрій Луценко, що також літав на службових літаках, але з дружиною, а не з коханкою.

«Я вважаю, у Юрія Віталійовича як міністра внутрішніх справ є відповідні фахівці і достатньо можливостей і заходів, щоб знайти всю аргументацію по своїй справі, — зазначає Рудьковський. — Про те, як він і в яких справах літав, я сказати нічого не можу, бо я з ним не літав».

Натомість, на відміну від Рудьковського, його справу залюбки коментують його однопартійці з СПУ. Так, соціаліст Ярослав Мендусь учора заявив, що Рудьковський надав документи, які засвідчують, що його політ до Парижа в червні 2007 року був узгоджений із керівництвом Кабміну і супроводжувався проведенням низки переговорів, повідомляє УНІАН. Цікаво, що про це пан Мендусь дізнався не від самого Рудьковського, а від його адвокатів, які нібито кажуть, що справа проти їхнього підзахисного «розвалюється на шматки».