НОВИНИ ПЛЮС

27.05.2008

Президент зупинив рішення уряду про олію

Президент своїм указом призупинив постанови Кабінету Міністрів «Про затвердження обсягів квот на олію соняшникову та насіння соняшнику, експорт яких підлягає ліцензуванню до 1 липня 2008 р., та порядку видачі ліцензій» і «Про внесення змін до пункту 5 Порядку видачі ліцензій на експорт олії соняшникової та насіння соняшнику і розподілу квот». Глава держави зазначає, що відповідні урядові постанови суперечать низці статей Конституції, а також міжнародним зобов’язанням України щодо скасування необґрунтованих експортних обмежень із моменту вступу нашої держави до Світової організації торгівлі. Крім того, на думку Президента, постанова уряду про затвердження обсягу квоти на соняшникову олію, експорт якої підлягає ліцензуванню до 1 липня 2008 року, в розмірі 300 тис. тонн ухвалена без урахування ринкової ситуації в Україні, «оскільки, як свідчить баланс попиту та пропозиції, на даний час на внутрішньому ринку є надлишок олії».

Прогресивно–демократичний партактив

Прогресивно–демократична партія України зареєструвала в органах юстиції зміну керівника партії. Як повідомляє прес–служба Міністерства юстиції, повноваження голови ПДПУ склала Софія Мірошниченко. Новим лідером партії обрано Валентину Кочуру.

Орденоносний голова ЦВК

Президент нагородив орденом Ярослава Мудрого V ступеня голову Центральної виборчої комісії Володимира Шаповала. Як сказано у відповідному указі, Шаповала відзначили «за визначні особисті заслуги у розбудові правової держави, відстоюванні ідеалів демократії та конституційних прав і свобод громадян, багаторічну сумлінну працю і з нагоди 60–річчя від дня народження».