Орден за мову

27.05.2008
Орден за мову

Селін з орденом.

Голосиста Селін Діон — канадка, яка рівно 20 років тому виграла «Євробачення», представляючи Швейцарію, — тепер безпосередньо пов’язана і з Францією. Днями франкомовна співачка стала кавалером однієї з найпочесніших відзнак цієї країни — ордена Почесного легіону. Нагороду поп–діві вручив президент Франції Ніколя Саркозі, особливо відзначивши її заслуги у «поширенні французької мови через кордони».

Селін приїхала на нагородження разом зі своїм чоловіком Рене Анджелілем, якого, по суті, виходила після страшного діагнозу — рак, та семирічним сином Рене–Чарльзом. Це спонукало Саркозі згадати добрим словом не лише про її творчість, а й про те, що Діон «добра мати і дружина».

Зате підлі журналісти, замість розповідати про успіхи співачки, яку Міжнародна федерація грамзапису минулого року назвала найуспішнішою виконавицею в історії поп–музики, кпинили з її макіяжу. Мовляв, незважаючи на всі таланти, у свої 40 Діон так і не навчилася правильно користуватися тональним кремом. І справді, на кольорових фото видно, що колір обличчя співачки різко контрастує з кольо­ром шиї, а по лінії підборіддя йде помітна коричнева смуга нерозтушованої «тоналки». Жовта преса одразу ж пригадала, як у березні на концерті в Токіо Селін вийшла на сцену в короткій сукні, не подбавши про депіляцію волосся на ногах. Навіть дивно, що чуючи божественний спів Діон, хтось іще може звертати увагу на такі дурниці...