Українець підкорює США

27.05.2008
Українець підкорює США

Максим Чмерковський із партнеркою по «зіркових танцях».

Про те, що українські жінки — найгарніші у світі, відомо вже, здається, всім (принаймні в Україні). Але чомусь мало хто думає про те, що в нас і чоловіки нівроку. І поки українські панянки спрямовують свої погляди за кордон, мріючи про іноземних принців, там уже по заслугах оцінили наших хлопців. Так, популярний жур­нал «ОК!», який присвятив свій останній випуск рейтингу найпривабливіших чоловіків світу, ледь не віддав першість уродженцеві Одеси Максиму Чмерковському. Що­правда, зрештою красеня Макса таки випередив «ветеран» схожих рейтингів, 33–річний англійський футболіст американського клубу «Лос–Анджелес гелаксі» Де­від Бекхем. Але в танцюриста Чмер­ков­ського ще все попереду — йому тільки 28, а по–друге, у знаменитості він пробився геть недавно. І одразу став одним із найпопулярніших чоловіків Америки.

Коли сім’я Чмерковських емігру­вала з Одеси до Штатів, Максимові було 14. За рік до того в житті хлопчика, який подавав великі надії у бальних танцях, сталася трагедія: катаючись на лижах, він зламав ногу. Перелом був складним, Максові імплантували в кістку металевий штир, і лікарі попередили батьків, що їхній син, можливо, до кінця життя не зможе ходити без ціпка. Од­нак юнак продемонстрував бійцівський характер: він не лише подолав хворобу і повернувся на паркет, а й у парі з різними партнерками перемагав на багатьох бальних конкурсах у США та інших країнах світу.

Тепер він має власну компанію «Максим Чмерковський продакшнз», яка організовує танцювальні (й не лише) заходи в різних куточках планети, власний балет і популярний сайт, присвячений бальним танцям. А прославився Чмерковський завдяки уча­сті в американському шоу «Танці з зірками» на телеканалі Ей–Бі–Сі. У п’ятому сезоні програми чорнявий одесит у парі з колишньою «спайс гьорл» Мелані Браун посів друге місце, а вже у серпні знову повернеться на телебачення — його запросили у шостий сезон «Танців». Тож у тому, що найближ­чим часом американська публіка про нього не забуде, можна не сумніватися.