Тимчасово на чверть мільйона

Тимчасово на чверть мільйона

Тимчасово виконуючий обов’язки Старобешівської райдержадміністрації, що на Донеччині, вирішив «підзаробити» за відсутності шефа. Вимоги заступник голови РДА Іван Канн мав на рівні справжнього керівника району — перед місцевим підприємцем виставив жорстку вимогу: даєш «на лапу» 250 тисяч гривень, і земельна ділянка площею 3,6 гектара твоя. Але підприємець пішов до правоохоронців, тож пана Канна затримали співробітники Антикорупційного бюро ГУБОЗ МВС спільно з працівниками Генпрокуратури.

Шиба — не корупціонер

Шиба — не корупціонер

У резонансній справі довкола наслідків земельного аукціону в Луцьку, коли три гектари землі було продано за 30 мільйонів гривень, поставлено начебто крапку. За такі великі гроші 9 жовтня 2007 року фірма «Адендум» придбала на аукціоні цю ділянку для будівництва торгово–розважального комплексу на вулиці Ковельській, 17. А 14 листопада під час нотаріального оформлення договору купівлі–продажу міський голова Луцька Богдан Шиба підписав ще й додаток №1 до цього договору, згідно з яким міська рада зобов’язалася упродовж року з часу отримання коштів на рахунок здійснити підведення до цієї земельної ділянки газопроводу, водопроводу, каналізаційної мережі, електролінії, а також здійснити зміцнення берегової зони по межі земельної ділянки та збудувати під’їзні шляхи з асфальтовим або бутовим покриттям. У скільки місту обійдуться ці роботи — не вказувалося. Зате результативністю земельного аукціону луцька влада пишалася неабияк. Бо таким чином, вважала вона, ціна на землю в місті стрімко піде вгору.

Першою «взяли» Нелю

Першою «взяли» Нелю

Недолуга «партійна» система виборів до органів місцевої влади на Луганщині призвела до практично необмеженої влади однієї відомої «біло–блакитної» партії. Звідси чимало сумних наслідків, зокрема й численні незаконні оборудки з землею. Як розповідають «не для преси» бізнесмени, хабарі за сприяння у високих кабінетах тепер вимагають прямим текстом, а «таксу» збільшили явно непропорційно до темпів інфляції. Але система рано чи пізно мала дати збій...

Всі статті рубрики