НОВИНИ ПЛЮС

23.05.2008

За Лужкова Росія реагує «адекватно»

Росія заявляє про намір вжити «адекватних» заходів щодо українських політиків у зв’язку з забороною меру Москви Юрію Лужкову на в’їзд на територію України. Згідно з заявою МЗС РФ, «російська сторона змушена прийняти рішення про адекватні заходи щодо тих українських політиків, що своїми діями і висловлюваннями завдають шкоди Російській Федерації».

Нагадаємо, що 12 травня СБУ заборонила Лужкову в’їзд на територію України у зв’язку з його заявами про необхідність перегляду приналежності Севастополя Україні. Пізніше, 15 травня, член фракції «НУНС» Владислав Каськів не був допущений на територію Росії як особа, що загрожує безпеці Росії.

У «Совісті» повій немає

МВС спростовує інформацію про притягнення до відповідальності за проституцію кандидата в депутати Київради від партії «Совість України» 30–річної Світлани Щербини. Дані столичного УБОЗу про те, що ця пані 14 разів притягувалася до адміністративної відповідальності за проституцію, не підтвердилися після перевірки Департаменту інформаційних технологій МВС. Відтак міліція приносить вибачення Щербині.

Для самої жінки, яка працює викладачем Київського міжнародного університету, є аспірантом і фахівецем з іноземних мов, попередня інформація МВС стала шоком. Вибачення міліцейського відомства пролунали після того, коли партія «Совість України» звернулася до Генпрокурора Олександра Медведька з вимогою притягнути до кримінальної відповідальності міністра внутрішніх справ Юрія Луценка за паплюження репутації і честі жінки та педагога.

СБУ на варті виборів

У СБУ заявляють про відсутність передумов для зриву виборів депутатів Київради і мера Києва. За словами начальника Главку СБУ в Києві і Київській області Василя Грицака, ситуація в столиці залишається стабільною, передумов до зриву виборів, або визнання їх недійсними в спецслужбі не вбачають. Пан Грицак підкреслив, що всього за минулу добу СБУ задокументувала 28 фактів правопорушень, що стосуються виборчого процесу. За перешкоджання вільному здійсненні громадянами свого виборчого права винним загрожує до трьох років позбавлення волі або штраф у розмірі від 200 до 400 неоподатковуваних мінімумів.