Літо буде «високим» і легким

23.05.2008
Літо буде «високим» і легким

Кейт Мосс у тій самій суперпопулярній червоній сукенці.

Якомога менше одягу, ніяких цупких тканин — лише легкі сарафанчики, коротенькі шортики і спіднички та романтичні напівпрозорі сукні. Саме так, на думку супермоделі, а віднедавна ще й дизайнерки Кейт Мосс, повинна цього літа одягатися жінка, якщо вона хоче бути модною.

Одна з найуспішніших манекенниць планети днями представила свою нову колекцію High Summer («Високе літо») для бренду Topshop, і, на диво, отримала вельми схвальні оцінки критиків. Що й казати про споживачок, які продемонстрували своє ставлення до дизайнерських талантів Кейт, розкупивши понад двісті штук самої лише моделі червоного платтячка протягом першої ж години після появи колекції в крамницях. Також великим попитом користуються широкі спідниці у стилі 1950–х і блузки з глибоким вирізом та принтами у східному стилі. До речі, вартість одягу цілком демократична: від 20 доларів за жакетик у богемному стилі до 300 — за розкішну вечірню сукню зі спеціальної лінії «Преміум».

Контракт із Topshop, за яким до 2009 року вона отримає 6 мільйонів доларів, Мосс підписала минулої весни й відтоді випустила вже кілька колекцій. Фахівці спершу ставилися до витворів модельєрки (а Кейт проектує речі самотужки, не вдаючись до послуг найманих дизайнерів) дуже критично. Але цього разу були змушені визнати, що 34–річна зірка таки має дизайнерську кебету.