ХРОНІКА

17.05.2008

Олімпізм

Колегія Міністерства у справах сім’ї, молоді та спорту, що відбулася за участю президента НОК Сергія Бубки, висловила прогноз, що на Олімпійських іграх у Пекіні наша команда здатна розраховувати на 1214 медалей, з яких двітри можуть бути золотими.

Нагадаємо, що на попередніх трьох літніх Олімпіадах українці щоразу здобували по 23 нагороди. Але останніми роками результати «синьо­жовтих» на чемпіонатах світу помітно погіршилися, з чим і пов’язаний не надто втішний прогноз фахівців.

Футбол

На виконання указу Президента України про вшанування 18 травня жертв політичних репресій матчі 30го туру вищої ліги перенесені на 17 травня. Початок усіх зустрічей о 18.00.

* * *

Російська прем’єр­ліга. Перші матчі 11го туру. «Спартак» (М) — «Сатурн» — 1:0 (Павлюченко, 89 (пен.)), «Москва» — «Крилья совєтов» — 1:1, «Рубін» — «Шинник» — 1:1, «Том» — «ЛучЕнергія» — 1:1.

«Москва» під керівництвом Олега Блохіна не змогла обіграти самарські «Крилья» — нинішню команду екс­наставника столичних «городян» Леоніда Слуцького.

Андрій Гусин, відігравши весь матч за «Сатурн», отримав жовту картку, коли сперечався з приводу призначення 11метрового у ворота його команди.

Сергій Ребров провів перший тайм у складі «Рубіна», а Дмитро Семочко відбігав за «Шинник» усі 90 хвилин.

Пляжний футбол

Розгромивши команду Англії з рахунком 6:0, збірна України вийшла до чвертьфіналу кваліфікаційного відбору на чемпіонат світу (турнір триває в Іспанії). За путівку до півфіналу українці вчора ввечері боролися з італійцями.

Теніс

У другому колі парного розряду турніру серії WTA І категорії в Римі Олена й Катерина Бондаренко програли китайському дуету Пенг/Сун — 6:7, 1:6.

Шахи

У сьомому турі змагань у Софії Василь Іванчук білими фігурами зіграв унічию з Веселіном Топаловим. Львів’янин продовжує очолювати таблицю, випереджаючи болгарина на один пункт.

Велоспорт

Багатоденка «Джиро д’Італія». 6й етап (Потенца — Пескічі, 231,6 км). 1. Пріамо (Італія, CSF) — 5.24,49. 2. Лезаун (Іспанія, «Еускалтель») — +0,08. 3. Трусов (Росія, «Тінькофф») — +0,27... 90. Кривцов (Україна, «AG2R ла Мондіале») — +11,57.

Хокей

НХЛ. Кубок Стенлі. Фінал Східної конференції. «Філадельфія» — «Піттсбург» — 4:2 (серія до чотирьох перемог — 1:3).

Баскетбол

НБА. «Плей­оф». 1/4 фіналу. Західна конференція: «СанАнтоніо» — «НьюОрлеан» — 99:80 (серія — 3:3).