НОВИНИ ПЛЮС

15.05.2008

Ющенко в Лондоні

14—15 травня Президент України перебуває з робочим візитом в Об’єднаному Королівстві Великої Британії та Північної Ірландії. Як повідомила прес–секретар глави держави Ірина Ваннікова, Віктор Ющенко планує виступити перед членами палати лордів і палати громад британського парламенту. Також програмою візиту передбачені переговори з прем’єр–міністром Великої Британії Гордоном Брауном і представником уряду ОК із питань міжнародних інвестицій, принцом Ендрю. Запланований виступ Президента в Королівському інституті міжнародних справ «Четем Хаус» на тему «Прогрес України після Помаранчевої революції». Крім того, у Лондоні Ющенко візьме участь у церемонії відкриття виставки, присвяченої вшануванню пам’яті жертв Голодомору 1932—1933 рр.

Рейтинг України падає

Міжнародне рейтингове агентство Fitch знизило прогноз рейтингу України з «позитивного» на «стабільний». У прес–релізі, оприлюдненому вчора Fitch, агентство аргументує це тим, що в Україні зростає ризик прискорення інфляції та збільшення дефіциту поточного рахунку.

Мер Тернополя сплатить штраф...

Міського голову Тернополя Романа Заставного за рішенням суду оштрафовано на 340 грн. Як повідомляє Департамент зв’язків із громадськістю МВС, Заставний вчинив правопорушення, передбачене п. «г» ч. 1 ст. 5 Закону України «Про боротьбу з корупцією», умисно відмовивши в наданні інформації про отримання і використання Тернопільською міськрадою бюджетних коштів, виділених в 2007 році на реконструкцію теплових мереж з облаштуванням котельної.

...а в Черновецького ще все попереду

Учора співробітники міліції вручили міському голові Києва Леоніду Черновецькому повістку. 15 травня чинний мер повинен з’явитися в УБОЗ УМВС України в м. Києві (вул. Антоновича, 114) для ознайомлення з матеріалами адміністративного протоколу, складеного проти нього, за порушення вимог Закону України «Про боротьбу з корупцією», повідомляє УНІАН.