РІЗНОЧИТАННЯ

15.05.2008

Блок «Наша Україна — Народна самооборона» вважає, що Блок Юлії Тимошенко вдався до блокування парламентської трибуни через нездатність упоратися з інфляційними явищами. Ще одна причина цього, на думку «НУНСівців» — «кулуарна змова БЮТ із Партією регіонів із метою внести до Конституції України зміни, які не лише передадуть усю владу в країні нестабільній Верховній Раді, а й поставлять під загрозу саме існування незалежної і цілісної Української держави». Про це йдеться в заяві політради «НУНС», поширеній позавчора за підписом голови фракції В’ячеслава Кириленка.

У заяві також відзначалося, що «претензії Прем’єра до глави секретаріату Президента не повинні бути приводом для розвалу демократичної коаліції». «НУНС» обіцяв докласти всіх зусиль для збереження демократичної коаліції і закликав БЮТ вчинити таким же чином.

Пізніше з’ясувалося, що «Народна самооборона» — група Юрія Луценка у складі «НУНС» — згодна не з усіма пунктами заяви. Відозва політради від моменту формального узгодження на засіданні до часу, коли її оприлюднили, «зазнала прикрих викривлень». «НаСа» критикує БЮТ за блокування трибуни, але водночас вважає, що такі дії були спровоковані Віктором Балогою та його «кишеньковою агресивною групою».