Дороге «обличчя»

14.05.2008

Ума Турман останнім часом надто часто буває в суді. Щойно зірка фільму «Убити Білла» відбула процес проти одного зі своїх божевільних фанатів, як знову позивається — тепер уже проти солідного косметичного бренду «Ланком». Днями адвокати Уми подали до суду Манхеттена позов, звинувачуючи «Ланком» у тому, що фірма використовувала образ кінозірки вже після завершення контракту.

Турман стала «обличчям» «Ланкому» у 2000–му. За рекламною угодою з цим французьким косметичним гігантом актриса заробила 22 млн. доларів, але термін співпраці минув ще наприкінці 2004 року. Продовжувати контракт компанія не захотіла, однак, як стверджують юристи Уми, і надалі продовжувала використовувати образ актриси. Завдяки «хибному враженню», ніби Турман і досі пов’язана з «Ланкомом», обсяги продажів значно зросли, компанія заробила «авторитет, престиж і ринкові позиції», вважає Ума. У зв’язку з цим 38–річна кінозірка вимагає відшкодувати їй 15 млн. доларів.

Компанія «Л’Ореаль», до якої входить «Ланком», від такої перспективи геть не в захваті. Там не заперечують, що після завершення дії контракту обличчя Уми певний час фігурувало в рекламі продукції під цим брендом. Однак стверджують, що відбулося це незалежно від керівництва компанії — на рівні дрібних посередників. Адвокати фірми сподіваються переконати в цьому позивачку й дійти згоди полюбовно, не чекаючи судового вердикту.